SRBI SVETE ČUKARIČKI: Bleki i Luka napadaju Tvente

Novosti online

18. 08. 2022. u 08:34

"CRVENI" stižu na "Artemio Franki".

СРБИ СВЕТЕ ЧУКАРИЧКИ: Блеки и Лука нападају Твенте

FOTO: EPA

Fiorentina predvođena Lukom Jovićem i Nikolom Milenkovićem pokušaće da "osveti" Čukarički. Naime, "viola" dočekuje Tvente u plej-ofu Lige konferencije.

Srpski napadač Luka Jović odlično je počeo epizodu u Firenci, dao je gol u premijernoj utakmici u novoj sezonoi protiv Kremonezea, a njegov tim je ostvario trijumf posle mnogo prolivenog znoja - 3:2 (2:1)!

Luka je uspeo da se pogotkom "upiše" u 35. minutu svog debija u Seriji A, ali vođstvo 2:1 sa poluvremena nije bilo dovoljno ljubičastima za miran nastavak meča. Kremoneze je uzvratilo, izjednačilo golom defanzivca Matea Bjanketija u 68. minutu i uvelo meč u dramatičan kraj.

Udarcem rezerviste Rolanda Mandragore u 95. minutu, uz pomoć golmana Jonuta Radua, "viola" je savladala "žilavog" protivnika i obradovala navijače osvajanjem tri boda.

Za razliku od Fiorentine koja se tek u ovoj fazi priključuje takmičenju, Tvente je preko Čukaričkog stigao do plej-ofa.

Nakon trijumfa nad srpskim timom u Humskoj (3:1), "crveni" su bili ubedljivi i u Ešedeu - 4:1.

Uprkos rezultatski ubedljivijem porazu "brđani" su ostavili znatno bolji utisak. Posebno u prvoj fazi meča. Mnogo bolji početak nego onaj u Beogradu probudio je nadu da može možda i da se napravi iznenađenje. Prvu veliku šansu imao je Lučić, ali je njegov šut Unerstal skrenuo u korner.

Ipak, Čukarički je došao prvi do gola. Potpuno zasluženo. Sjajnu loptu uputio je Roganović, izbacio Adžića u situaciju jedan na jedan sa Unerstalom i lepo mu proturio loptu kroz noge za vođstvo od sedmog minuta.

Međutim, veliki kiks Badamosija 10 minuta kasnije, kada je posle slobodnog udarca domaćih, promašio fudbal, doveo je do gola. Lopta je prošla na peterac, gde ju je spremno dočekao Proper za 1:1. Od tada je već pao moral Beograđana, a preokret se dogodio u 34. minutu.

Ponovo je golu prethodila greška igrača Čukaričkog pri raščišćavanju opasnosti, a strelac je bio Vlap. Tada je bilo jasno da od iznenađenja nema ništa.U drugom delu su rutinski igrači Tventea čuvali prednost, a poslednja dva gola postigao je grčki internacionalac Kristos Colis u 84. i drugom minutu nadoknade.

Fiorentina će na "Artemio Frankiju" svim silama želeti da stekne prednost pred revanš. Verujemo da će u tome svoj doprinos imati i srpski fudbaleri koji će ove sezone predstavljati ozbiljnu snagu velikana iz Firence.

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,50)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna