SRPSKI DVOBOJ U VEČNOM GRADU: Siniša se vraća na "Olimpiko"

N.P.

14. 08. 2022. u 09:05

EKIPA Lacija u novoj sezoni Serije A, dočekuje Bolonju.

СРПСКИ ДВОБОЈ У ВЕЧНОМ ГРАДУ: Синиша се враћа на Олимпико

Foto: Profimedia

"Nebeskoplavi" su protekle sezone zauzeli peto mesto na tabeli sa 64 osvojenih bodova posle 38 odigranih susreta. Fudbaleri sa "Olimpika" su ostvarili 18 pobeda, deset remija i isto toliko poraza uz gol-razliku 77:58. 

Domaćin je tokom pauze doveo golmana iz Granade Luisa Maksimiana za deset, centralnog veznog Markosa Antonija iz Šahtjora za 7,5 i defanzivca iz Verone Nikolo Kasalea koji je plaćen Veroni sedam miliona evra. Klub iz Rima je prodao napadača Hoakina Koreu koji je pojačao Inter za odličnih 23,6 miliona evra. Trener Maurisio Sari se tokom pripremnih mečeva opredelio za prilično ofanzivnu formaciju 4-3-3, gde glavnu reč na sredini terena vodi naš reprezentativac Sergej Milinković Savić.

Foto: EPA-EFE/FEDERICO PROIETTI


Bolonja je prošle sezone u Seriji A, osvojila 13. mesto na tabeli sa 46 osvojenih bodova. Popularni "hrtovi" su nakon 38 odigranih utakmica imali učinak od 12 pobeda, deset remija i 16 poraza uz gol-razliku 44:55. Predvođeni velikim borcem našim Sinišom Mihajlovićem koji i pored brojnih zdravstvenih problema sa leukemijom će i u ovom šampionatu izvući maksimum iz fudbalera sa stadiona Renata Dal Ara.

Srpski bombarder se vraća na mesto uspeha jer je dres iz "nebeskoplavih" nosio od 1998. godine do 2004. godine. Gosti su u letnjem prelaznom roku doveli doveli iz Jang Bojsa centralnog defanzivca Majkla Ajbišera za četiri i Luisa Fergusona iz Aberdina za 3,5 miliona eura. "Crveno-plavi" će na "Olimpiku" nastupiti u formaciji 3-5-2, gde napad predvodi odlični reprezentativac Austrije Marko Arnautović.

Lacio i Bolonja su svoj poslednji međusobni meč odigrali 12. februara 2022. godine u Rimu. Slavio je domaćin rezultatom 3:0. Pogotke su postigli iskusni Ćiro Imobile i Matija Zakagni koji je bio dvostruki strelac. Svakako nas očekuje novi zanimljiv susret u prestonici Italije, gde očekujemo da "nebeskoplavi" ostvare pobedu pred svojim navijačima na startu nove sezone u Seriji A.


NAŠ PREDLOG: 1 (kvota 1,65)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)