LONDONSKI DERBI NA "STAMFORD BRIDŽU": Totenhem konačno trese mrežu Čelsija?

Novosti online

14. 08. 2022. u 08:21

UTAKMICA 2. kola Premijer lige na programu je od 17 časova i 30 minuta.

ЛОНДОНСКИ ДЕРБИ НА СТАМФОРД БРИЏУ: Тотенхем коначно тресе мрежу Челсија?

Foto: EPA-EFE/NEIL HALL

Fudbaleri Čelsija dočekaće na "Stamford bridžu" ekipu Totenhema u meču drugog kola engleske Premijer lige. Veliki londonski derbi obe kluba dočekuju u prilično dobrom raspoloženju. Naime, "plavci" su u uvodnoj rundi savladali Everton u gostima minimalnim rezultatom, dok su "pevci" nakon preokreta ubedljivo pobedili Sautempton (4:1).

Prelazni rok i dalje traje, sastavi još nisu kompletirani, a upravo o potencijalnom pojačanju, Pjer Emerku Obamejangu, govorio je menadžer Čelsija Tomas Tuhel. Njih dvojica su svojevremeno veoma uspešno sarađivali u Borusiji Dortmund.

- To je potpuno odvojeno od svega što se trenutno dešava, ali sam zaista uživao u radu sa Aubom kada sam bio u Dortmundu. Neki igrači uvek ostaju vaši igrači iako više nisu u vašem timu, jer ste bili veoma bliski. Nas dvojica smo ostali povezani - rekao je Tomas Tuhel.

Obamejang je u zimskom prelaznom roku prešao u Barselonu iz Arsenala. Od tada je odigrao 23 utakmice za Katalonce i postigao 13 golova.

Iskusni golgeter je za Borusiju igrao od 2013. do 2018. i postigao 98 bundesligaških golova. Posle toga je prešao u Arsenal gde je takođe ostavio pečat, bio jedno vreme i kapiten, ali se na kraju na ružan način razišao sa slavnim klubom iz Londona.

Videćemo da li će se sad vratiti u Premijer ligu i prestonicu Engleske.

I dok Čelsi juri pojačanja, Totenhem želi da se otarasi nepotrebnih fudbalera. Trener "pevaca" Antonio Konte odstranio je sa treninga Ndombelea, Đovanija Lo Selsa, Serhija Reguljona i Harija Vinksa.

On se taj korak odlučio jer ne računa na njih više. Kako prelazni rok još nije gotov sva četvorica pomenutih fudbalera će biti slobodna da potraženovi klub u kome će igrati.

Sva četvorica fudbalera na tržištu vrede ukupno 92.000.000 evra. Nijednom ne bi trebalo da bude problem da nađu nove klubove ukoliko postave realne uslove za platu.

Prethodne sezone današnji rivali sastali su se čak četiri puta, dva meča odigrana su u okviru Premijer lige, a dva u sklopu Liga kupa. U svim okršajima slavio je Čelsi i to bez primljenog gola - 3:0, 2:0, 1:0 i 2:0.

NAŠ TIP: 1X&2+ (kvota 1,73)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)