VAŽNO JE PREZIVATI SE NA "IĆ": Srpska Fiorentina napada novajliju u ligi i Zvezdinu neostvarenu želju

Novosti online

14. 08. 2022. u 08:45

EKIPA Vićenca Italijana biće jedna od najgledanijih u našoj državi.

ВАЖНО ЈЕ ПРЕЗИВАТИ СЕ НА ИЋ: Српска Фиорентина напада новајлију у лиги и Звездину неостварену жељу

Foto: Profimedia

Da li se Fiorentina polako vraća u sam vrh italijanskog fudbala? "Viola" je prethdone sezone konačno obezbedila plasman na evro-scenu (Liga konferencija), a sada će pokušati da napravi korak više. Klub iz Firence na startu Serije A ima, bar na papiru, lak zadatak. Na "Artemio Franki" stiže novajlija u eliti - Kremonenze.

Dovela je Fiorentina Luku Jovića, Rolanda Mandragoru, Pjerliuđija Golinija i Dodoa, ali najbolji potez ovog leta napravila je pre nekoliko dana. Blindirala je Nikolu Milenkovića ugovorov do 2027. godine učinivši ga svojim najplaćenijim igračem. 

Čitavo leto oko popularnog "Blekija" obigravao je Totenhem, Vest Hem se nudio kao potencijalni poslodavac, u vidokrugu su ga imali Juventus i Inter, ali srpski reprezentativac ostaje na stadionu Artemio Franki.

Nekadašnji štoper Partizana će u osnovi zarađivati 3.000.000 evra po sezoni, dok bi na konto bonusa mogao da podigne platu i do 4.000.000. Znajući da je na ime prethodnog ugovora prihodovao između 2.200.000 i 2.500.000 na godišnjem nivou, jasno je ozbiljno avanzovao. 

- Razgovarao sam sa ljudima iz kluba i svahtio da klub priprema sjajan projekat. Uradili su sjajan posao da bi me zadržali. Volim ovaj grad, ovaj klub i nisam mogao da izdam svoja osećanja - rekao je Milenković.

Pored "Blekija" i Jovića u Fiorentina je i Aleksa Terzić, svakako će ekipa Vićenca Italijana biti jedna od najgledanijih u Srbiji.

Kremoneze srušio klupski rekord za Nigerijca

Bio je želja više klubova. U igri je, navodno, jedno vreme bila i Crvena zvezda, međutim Sirl Desers (27) je na kraju završio u Kremonezeu i to u istorijskom transferu za taj klub.

Genk je od ovog posla inkasirao čak 6.500.000 evra, što je najveća suma novca koju su "tigrovi" izdvojili za nekog igrača. Ugovor je potpisan na pet godina.

Kremoneze se proletos plasirao u Seriju A, igraće u italijanskoj eliti prvi put od 1996. godine i nije žalio novac kako bi formirao ozbiljnu ekipu, kadra da opstane na najvišem rangu. Izbor je pao da navalu predvodi iskusni napadač iz Nigerije, a izdvojeni novac za njegovo dovođenje nedvosmisleno govori ko će biti prva zvezda tima.

Pored Desersa Kremoneze su pojačali Vlad Kirikeš, Jonut Radu, Gonzalo Eskalante, David Okereke, Čarls Pikel...

Današnji rivali sastali su se davne 2013. u prijateljskom meču. Fiorentina je slavila sa ubedljivih 7:1.

NAŠ TIP: 1&2+ (kvota 1,65)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina