SVE JE LAKO KAD JE TU MARKO: Hajduk ponovo juri Dinamo!

Novosti online

17. 07. 2022. u 09:20

LIVAJA ostaje na "Poljudu" do 2027. godine.

СВЕ ЈЕ ЛАКО КАД ЈЕ ТУ МАРКО: Хајдук поново јури Динамо!

Foto: Profimedia

Splitski Hajduk novu sezonu u Hrvatskoj nogometnoj ligi započenje u Puli. "Bili" gostuju neugodnoj Istri na stadionu "Aldo Drosina", meč je na programu od 21 čas.

U Puli su doživeli poprilične promene u odnosu na prošlu sezonu. Nema više sportskog direktora koji je otišao u Šibenik. Dion Beljo koji je postigao 15 golova minule sezone vratio se u Osijek. Klub su napustili Bande, Perera, Silva i Kaseres, a do kraja prijelaznog roka zasigurno će još neko.

Novi sportski direktor Saša Bjelanović radi punom parom. Dobre relacije s Dinamom iskoristili su za dolazak Duvnjaka (transfer s pravom otkupa) i Barišića. Iz Osijeka su doveli Petkovića te još nekoliko igrača koji ne garantuju ništa osim borbe za ostanak u elitnom društvu.

Zanimljivo, Istra je bogata regija u Hrvatskoj i kao takva trebalo bi da ima stabilnog prvoligaša s evropskim ambicijama. Međutim, fudbal je neželjeno dete u Puli te se Istra svake godine bori za ostanak. Jednostavno, u gradu ne prepoznaju fudbal kao deo promocije regije u kojoj posluju ozbiljne kompanije i koja od turizma živi na visokoj nozi.

U Splitu su poleteli posle osvajanja Kupa i činjenice da su bili u borbi za titulu dva kola pre kraja sezone. Iako je jasno da su "samo" iskoristili slabiju sezonu Dinama, to im je dalo motiva da u predstojećoj još više zapnu.

Hajduk ima problem nerealnih očekivanja navijača koji sanjaju pehar već 17 godina. Ta silna energija i temperament pomaže Hajduku, ali često bude i teg s kojim se igrači i vođstvo kluba teško nose. S dve, tri pobede padaju u trans, a s lošim rezultatom nastupa gorčina i napetost. Niko ne želi objektivno da prizna da je Dinamo kvalitetniji i finansijski moćniji.

Na "Poljudu" su zadržali kostur ekipe iz prošle sezone. Pozajmili su Tonija Borevkovića iz Portugala na poziciji štopera, golman Kalinić je raskinuo s Aston Vilom i sada je trajno rešenje među stativama. Od igrača koji su imali zapaženu ulogu u prvom timu otišao je Marin Ljubičić u LASK na pozajmicu. Ali, sve je to nebitno sad kad je Marko Livaja ostao (produžio ugovor do 2027.) … On je u kratkom vremenu stekao kultni status u Hajduku i sve se vrti oko njega. To je vrlo dobro funkcionisalo, međutim, i Livaja ima svoje granice. Ako nije njegov dan - Hajduk je u problemima.

Biće izazov za predsednika Jakobušića odoleti do kraja prelaznog roka prodaji Stipe Biuka koji je najtraženiji igrač Hajduka, sredstva koja se očekuju (oko 7.000.000 do 8.000.000 evra) od najvrednijeg igrača u svlačionici trebalo bi se da iskoristi za pojačanja koja su preko potrebna.

Hajduk je apsolutni favorit na večerašnjem susretu. Prethodni međusobni meč "bili" su rešili u svoju korist rezultatom 3:1.

NAŠ TIP: 2&2+ (kvota 1,80)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024