DUEL POSRNULIH VELIKANA U CVAJTI: Ajntraht Braunšvajg dočekuje HSV

Novosti online

17. 07. 2022. u 08:47 >> 12:17

MOGU li čuveni "dinosaurusi" konačno da se vrate u elitu?

ДУЕЛ ПОСРНУЛИХ ВЕЛИКАНА У ЦВАЈТИ:  Ајнтрахт Брауншвајг дочекује ХСВ

Foto: Profimedia

Poseban šmek Cvajti daju posrnuli velikani koji se u njoj takmiče. Verder i Šalke su izborili promociju, no i dalje je tu nekadašnji prvak Evrope Hamburger, zatim bivši šampioni Nemačke i povratnici u ovaj rang – Ajntraht Braunšvajg i Kajzerslautern, drugi nemački klub po broju titula – Nirnberg, DDR velikan i vlasnik evropskog trofeja (KPK) – Magdeburg, finalsita istog – Fortuna iz Dizeldorfa, te kultni protivnik establišmenta svake vrste - Sent Pauli.

Upravo će dve od sedam pomenutih ekipa međusobnim duelom otovriti novu sezonu u Bundesligi 2 - Ajntraht Braunšvajg dočekuje Hamburg.

Poučeni ranijim iskustvima u Braunšvajgu su rešili da ne menjaju previše sastav, u nadi da će izboriti opastanak. Trener Mihael Šili na raspolaganju ima jedan od najskrominiji rostera u ligi. Mnogo se očekuje od mladog Imanuela Feraija koji je stigao na pozajmicu iz Dortmunda, redove "lavova" pojačao je iskusni golman Ron Torben Hofman. Čuvar mreže plaćen je Bajernu 300.000 evra.

Hamburger započinje petu sezonu u drugoj ligi. Tri puta je završio četvrti, dok je proletos izgubio u plej-ofu od Herte. Tim Valter je ostao na klupi ubeđen da će ovoga puta uspeti da vrati "dinosauruse" u elitu.

Najveći dobitak za HSV jeste činjenica da je u klubu ostao drugi strelac lige prošle sezone Bobi Glacel, dok najzvučnije (ali ne i nejskuplje) pojačanje predstavlja dolazak Lasla Beneša iz Menhengladbaha, pouzdanog veziste kog odlikuje sjajna leva noga. Najviše novca izdvojeno je za štopera splitskog Hajduka Marija Vuškovića (3.000.000 evra), a isti je obezbeđen prodajom talentovanog beka Džoše Vagnomana Štutgartu (3.700.000). Kostur ekipe je ostao, Valteru su ispunjene manje-više sve želje, što dovodi do zaključka da se radi o prvom favoritu za direktan plasman u Bundesligu.

Hamburg je savladao današnjeg rivala u tri prethodna međusobna duela.

NAŠ TIP: 2 (kvota 1,71)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista

Rat u Ukrajini doveo je do toga da se Rusija, kada je o sportu reč, osim nekoliko izuzetaka, uglavnom "okrene sebi", jer na međunarodna takmičenja njeni sportisti uglavnom ne mogu zbog uvedenih sankcija. A to "okretanje sebi" predsednik Rusije Vladimir Putin iskoristio je da podseti svoje sunarodnike na važnost bavljenja sportom čak i kada nisu profesionalci. A iskoristio je i da nešto naredi - izvršnoj vlasti, koja je u Rusiji potčinjena predsedniku, jer tamo vlada predsednički sistem.

22. 04. 2024. u 16:13

Komentari (0)

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista