HERTA I HAMBURG U ČUDNOJ SITUACIJI: Nekada borba za titulu i Evropu, sada za "goli život"

Novosti online

19. 05. 2022. u 08:35

BERLINSKI klub na svom "Olimpijskom stadionu" dočekuje "dinosauruse" u prvom meču baraža za opstanak/plasman u Bundesligu.

ХЕРТА И ХАМБУРГ У ЧУДНОЈ СИТУАЦИЈИ: Некада борба за титулу и Европу, сада за голи живот

Foto: Profimedia

Herta je u poslednjem kolu imala sve u svojim rukama na gostovanju Dortmundu, ali je na kraju izgubila meč (1:2) i priliku za opstanak tražiće kroz baraž. Tim iz Berlina je iskoristio karnevalsko raspoloženje na "Vestfalenu", gde su se igrači i navijači više bavili oproštajima od Erlinga Holanda, koji odlazi u Mančester siti, i direktora, legende kluba Mihaela Corka. Gosti su do prednosti stigli preko Isaka Belfodila.

Međutim, stvari su došle na svoje mesto u drugom poluvremenu, kada se Dortmund okrenuo igranju fudbala. Erling Holand se od "žutog zida" oprostio golom iz penala, dok je pobedu "crno-žutima" i suze" plavo-belima" doneo Jusufa Mukoko u 84. minutu.

Očekivan epilog videli smo u poslednjem kolu Cvajte - pobedom nad Hanzom u Roštoku (3:2) HSV je obezbedio treće mesto i doigravanje za plasman u Bundesligu.

Fudbalerima Darmštada nije bila dovoljna ni sigurna pobeda u duelu sa Paderbornom (3:0). Zbog lošije gol-razlike, uprkos istom broju bodova kao i klub iz Hamburga, ostali su na četvrtom mestu.

Popularni "dinosaurusi" su gigant nemačkog fudbala, ali proteklih godina su u velikoj krizi. HSV je prvi put u istoriji ispao iz elite u sezoni 2017/2018. i od tada tavori u Cvajti. 

Besni navijači nisu dozvolili da se meč, u kojem je njihov tim vodio protiv Borusije iz Menhengladbaha sa 2:1, završi mirno, već su na isteku 90. minuta napravili prekid koji je trajao više od deset minuta.

Utakmica je, dakle, prekinuta pa nastavljena, a po definitivnom završetku usledilo je divljanje domaćih pristalica. Policija je intervenisala na konjima.

Posle četiri godine došao je trenutak za "popravni". Nema sumnje da će navijači biti 12. igrač klubu sa "Volkspark stadiona", ali... Ako pogledamo imena koja nastupaju za oba tima, lako je zaključiti da je Herta favorit u ovom dvomeču. Međutim, fudbal nas je naučio da su iznenađenja moguća, teren je jedino merilo svega, te očekujemo zanimljiv duel.

NAŠ TIP: 1X&0-3 (kvota 1,85)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna