ADRENALINSKA TRKA DRŽAVNIH KLUBOVA: Somborci trijumfovali u auto krosu

J. L.

11. 05. 2021. u 20:21

PROTEKLOG vikenda na „Somborskoj areni“ u Rančevu, najvećoj i najlepšoj adrenalinskoj stazi u regionu, održano je auto-kros takmičenje „Batinska bitka 2021“.

АДРЕНАЛИНСКА ТРКА ДРЖАВНИХ КЛУБОВА: Сомборци тријумфовали у ауто кросу

Foto: J. L.

Žestoke borbe vodilo je 60 takmičara iz pet državnih klubova. U klasi 1 pobedu je odneo Velibor Kostić iz ASU „Viktori“ Inđija, u klasi 2 Petar Cikota ASU „Syrmien“ Ruma, u klasi 3 Borislav Radosavljević AMSK „025“ Sombor, u klasi 4 Nenad Ristić ASU „Syrmien“ Ruma, u klasi 5 Dragan Zarić AMSK „025“ Sombor i u klasi 6 Matija Ulemek ASU „Viktori“ Inđija.

U generalnom plasmanu klubova trijumfovao je somborski AMSK „025“ čime je dodatno opravdana titula Nacionalnog šampiona za 2020. godinu.

Ovo je ujedno bila prva trka nacionalnog i otvorenog šampionata Srbije, slede takmičenja u Rumi i Srpskom Miletiću, a završna trka šampionata zakazana je za septembar na somborskoj stazi, koja bi prvi put u istoriji grada bila međunarodnog karaktera, odnosno pod upravom Evropske automobilističke federacije „ FIA“.

Somborska staza dobila je sertifikat od više evropskih klubova i samim tim je ostvarila pravo da bude domaćin ovog prestižnog takmičenja.

Organizatori su AMSK „025“ Sombor, Grad Sombor i Sportski savez grada Sombora.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)