RADE KAO BOLJE KLINIKE: Vaskrsnulo očno odeljenje bijeljinske bolnice

V.Mitrić

28. 04. 2021. u 19:00

UVOĐENjEM novih procedura u lečenju bolesti oka, bijeljinska bolnica je rad oftalmološkog odeljenja podigla na najviši nivo, kaže direktor te zdravstvene ustanove profesor dr Zlatko Maksimović.

РАДЕ КАО БОЉЕ КЛИНИКЕ: Васкрснуло очно одељење бијељинске болнице

Foto: V. Mitrić

Po njegovim rečima” znatno je unapređen I  dijagnostički rad u ovoj oblasti”. Izdvaja Optičku koherentnu tomografiju (OCT),  koja omogućava slojevito snimanje struktura oka i rano otkrivanje brojnih oftalmoloških bolesti.

Takođe ističe profesor Maksimović, “bolnica je nabavila i YAG laser, koji imaju samo klinike”.

- Uspeh je mnogo veći  što smo nove procedure pokrenuli u vreme pandemije - kaže naš sagovornik. -Oftalmolozi bijeljinske bolnice od sada su samostalni u lečenju katarakte, najsavremenijom laserskom metodom PHACO. Pacijenti više ne moraju da odlaze u druge gradove radi operacije katarakte, već tu uslugu mogu da dobiju u našoj ustanovi.

Očno ođeljenje u Bijeljini posjeduje  najsavremeniju medicinsku opremu sa kojom može da se ponosi i van  granica Republike Srpske, rekao je dr Dragan Martinović, saradnik I konsultant iz Sremske Mitrovice koji je obučio bijeljinske oftalmologe za samostalan rad. On je naveo da se prilikom operacije katarakte ugrađuju najsavremenija intraokularna sočiva koja se primenjuju u svetu. Dr Martinović je naveo da statistika pokazuje da su operacije katarakte najviše primenjivane operacije na ljudskom telu.

-Dolaskom profesora dr Zlatka Maksimovića na čelo Bolnice u Bijeljini, napravljen je kvalitetan plan unapređenja rada na oftalmologiji a u saradnji sa dr Martinovićem. Taj plan je realizovan u smislu nabavke najksavremenije opreme I što je najvažnije obuke I osamostaljivanja obavljanja operacije katarakte. Imamo mlad I motivisan tim koji uz pomoć dr Martinovića stiče nova znanja I veštine . Nama nije samo cilj širenje spektra usluga, nego svakodnevno poboljšanje kvaliteta usluga -priča dr Daliborka Ješurić, načelnik Odeljenja oftalmologije.

Dr Ješurić dodake   da se na operaciju katarakte u bijeljinskoj bolnici ne čeka dugo, kao i da se pacijenti nakon operacije vrlo brzo vraćaju svojim redovnim aktivnostima, uz redovnu oftalmološku kontrolu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)