JEDAN PACIJENT PREMINUO: Epidemiološka situacija u rudničko-takovskom kraju

Milorad Bošnjak

23. 03. 2021. u 14:41

OD posledica zaraze korona virusom, u Kovid odeljenjima Opšte bolnice u Gornjem Milanovcu, tokom minula 24 sata preminuo je, nažalost, još jedan pacijent.

ЈЕДАН ПАЦИЈЕНТ ПРЕМИНУО: Епидемиолошка ситуација у рудничко-таковском крају

Foto: M. B.

Prema preseku od jutros, u tim odeljenjima trenutno su smeštena 32 pacijenta.

- Po 16 ih se leči na Grudnom odeljenju i Neurologiji. Pozitivno na korona virus ih je 29, tri čekaju rezultate testiranja. Tokom minula 24 sata, hospitalizovali smo tri pacijenta sa simptomima koji ukazuju na moguću infekciju tim virusom, u tom periodu petoro smo otpustili kući – izjavio je danas dr Predrag Šutić, v.d. direktora te bolnice.

Manji broj pacijenata iz ovog kraja, od kovida-19 leči se u Kovid bolnici u Batajnici i u kragujevačkom Kliničkom centru.

Do sinoć je, prema zvaničnim podacima, korona virus ovde potvrđen kod još 56 osoba. Po računici milanovačkog Doma zdravlja, broj novozaraženih u aktuelnom „piku“ epidemije ukupno je 2.293, od kojih je 997 izlečeno.

Pandemiju kovid-19 u Rudničko-takovskom kraju, izveštajno pratimo u dve etape. U prvoj, od njenog početka u martu prošle godine do smirivanja u maju, ukupno je obolelo 60 lica, od kojih su petoro preminuli, svi ostali su, prema zvaničnim podacima, izlečeni. U drugoj, od polovine juna nadalje i u aktuelnom „piku“ koji još ne pokazuje ni blaži trend smirivanja, zaražena su ukupno 2.293 lica, uz nažalost 92 smrtne žrtve.

Od početka imunizacije, u ovom kraju vakcinisano je ukupno 6.438 zainteresovanih lica – 4.570 „Sinofarmom“, 707 „Sputnjikom V“, 640 „Astra Zenekom“ i 521 „Fajzerom“. Revakcinisano ih je 4.539.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)