NOVOZARAŽENIH DESET, U KOVID-ODELJENJIMA 25: Epidemija u Rudničko-takovskom kraju

M.B.

03. 03. 2021. u 13:45

DESET osoba u Rudničko-takovskom kraju novozaraženo je korona virusom, tokom protekla 24 časa, prema zvaničnom izveštaju.

НОВОЗАРАЖЕНИХ ДЕСЕТ,  У КОВИД-ОДЕЉЕЊИМА 25: Епидемија у Рудничко-таковском крају

Foto: M. B.

U Kovid odeljenjima Opšte bolnice u Gornjem Milanovcu, trenutno se leči 25 pacijenata (troje više nego juče).

- Na Grudnom odeljenju smešteno je njih 12, a 13 na Neurologiji. Pozitivno na kovid-19 je njih 20, petoro ima negativan test. U minula 24 sata, primili smo četiri pacijenta sa simptomima koji ukazuju na korona virus, jednog smo otpustili kući – potvrdio je danas dr Predrag Šutić, v. d. direktora te bolnice.

Dr Aleksandar Čivović, v.d. direktora milanovačkog Doma zdravlja, danas izjavljuje da je ukupan broj obolelih od korona virusa, u ovom aktuelnom „piku“ epidemije, ovde 1.864 a od njih je do sada izlečeno 856, dok se ostali (osim pomenutih 25 hospitalizovanih) nalaze u kućnoj izolaciji, pod medicinskim nadzorom lekara tog Doma.

- U kovid ambulantama Doma, juče je pregledana 141 osoba, urađeno 55 antigenskih testova, uzeto deset nazofaringealnih briseva, dva lica su upućena na hospitalizaciju - kazao je Čivović.

Pandemiju kovid-19 u Rudničko-takovskom kraju, izveštajno pratimo u dve etape. U prvoj, od njenog početka u martu prošle godine do smirivanja u maju, ukupno je obolelo 60 lica, od kojih su petoro preminuli, svi ostali su, prema zvaničnim podacima, izlečeni. U drugoj, od polovine juna i u aktuelnom „piku“ epidemije, koji još ne pokazuje trend smirivanja, zaražena su ukupno 1.864 lica, uz nažalost 86 smrtnih žrtava.

U ovom kraju, do sada je protiv kovida-19 vakcinisana ukupno 5.001 osoba: 3.667 kineskom vakcinom „Sinofarm“, 704 „Sputnjikom V“, AstraZenekom 381 a 249 „Fajzerom“. Revakcinisano je 2.320 lica.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna