SJAJNA PRILIKA ZA NEZAPOSLENE: Opština Sečanj podstiče samozapošljavanje

B. Grujić

12. 02. 2021. u 11:31

OPŠTINA Sečanj i u 2021. godini podržaće inicijativu za dodelu podsticaja za samozapošljavanje, koja je namenjena nezaposlenima, na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje, sa četiri jednokratne pomoći od po 220 hiljada dinara.

СЈАЈНА ПРИЛИКА ЗА НЕЗАПОСЛЕНЕ: Општина Сечањ подстиче самозапошљавање

Foto: S. Mladenoski

Lice koje ostvari pravo na subvenciju, treba da obavlja registrovanu delatnost i plaća doprinos za obavezno socijalno osiguranje najmanje 12 meseci, a rok za slanje zahteva je 19. februar.

Zahtev sa biznis planom dostavlja se opštini Sečanj, odnosno Lokalnom savetu za zapošljavanje neposredno ili poštom, a odluka o odobravanju subvencije biće doneta na osnovu u roku od 30 dana od zaključenja javnog poziva.

Predsednik opštine Sečanj Predrag Rađenović i podnosilac zahteva će potom zaključiti ugovor kojim se uređuju međusobna prava i obaveze, a ukoliko ne ispuni ili samo delimično ispuni svoje obaveze, korisnik subvencije moraće da vrati celu sumu ili deo isplaćenih sredstava, uz zakonsku zateznu kamatu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)