BOGOJAVLJENSKO PLIVANJE NA GRZI: Vera jača od hladnoće, najmlađi učesnik petnaestogodišnjak (FOTO)

Z. RAŠIĆ

19. 01. 2021. u 18:48

AKCIJA započeta tek prošle godine nije prekinuta, pa je grupa građana “Odbranimo Grzu” drugi put organizovala bogojavljensko plivanje na donjem jezeru istoimene reke, u vodi čija je temperatura bila tek jedan stepen.

БОГОЈАВЉЕНСКО ПЛИВАЊЕ НА ГРЗИ: Вера јача од хладноће, најмлађи учесник петнаестогодишњак (ФОТО)

Foto: Privatna arhiva

Učestvovalo je tridesetak hrabrih momaka iz Paraćina, Jagodine, Ćuprije i opštine Varvarin, a kako kažu, na veliki hrišćanski praznik hladnoća se i ne oseća.

Da bi ispoštovali propisane mere zaštite od kovida, plivači su u vodu ulazili jedan za drugim, tako da plivanje nije bilo takmičarsko već revijalno. Svi su stigli do čamca u kome su bili ronioci sa Časnim krstom i poljubili ga. Prvi je zaplivao profesor Zlatko Jovanović, poznati paraćinski svetski putnik i avanturista, koji godinama ne propušta da pliva na Bogojavljenje širom Srbije, a sada i na Grzi.

Milomir Ružić, jedan od predstavnika organizatora, isitče da su pobedili svi koji su se svukli i ušli u vodu na temperaturi vazduha ispod nule. Svi su nagrađenim malim, ali prigodnim poklonima – ikonama i majicama koje je organizator obezbedio, a za zagrevanje nakon izlaska iz jezera čekao ih je čorbast pasulj.

Najmlađi učesnik bio je petnaestogodišnji Paraćinac Luka Živković, a najstariji Dragan Vasilijević (54). Među plivačima bio je i Jagodinac Uroš Rajić koji je na Grzu stigao iz Ćuprije, gde je ponovo pobedio prvi stigavši do krsta. Tamo je plivanje za Časni krst bilo takmičarsko.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!