EPIDEMIJA U RUDNIČKO-TAKOVSKOM KRAJU: Preminula jedna osoba, 16 novozaraženih

M. B.

14. 01. 2021. u 15:02

ЕПИДЕМИЈА У РУДНИЧКО-ТАКОВСКОМ КРАЈУ: Преминула једна особа, 16 новозаражених

Foto: M.B.

PREMA poslednjem zvaničnom izveštaju, od posledica kovida-19 preminula je, nažalost, još jedna osoba u Rudničko-takovskom kraju tokom minula 24 sata, godišta 1934. U tom periodu, potvrđeno je još 16 osoba, pozitivnih na tu zarazu.

- Ukupan broj zaraženih u ovom trećem piku epidmije je 1.305. Od njih, izlečeno je 542, oni i njihovi kontakti oslobođenini su kućne izolacije. Trenutno su iz ovog kraja  hospitalizovana 34 pacijenta, pozitivna na korona virus, većinom u Opštoj bolnici u Gornjem Milanovcu. Sva  preostala kovid pozitivna lica, nalaze se  u kućnoj izolaciji, pod nadzorom lekara Doma zdravlja u Gornjem Milanovcu - izjavio je dr Aleksandar Čivović, v.d. direktora tog Doma.

U Kovid ambulanti tog Doma, juče su obavljena 133 pregleda, urađeno 39 antigenskih testova, uzeto je 16 nazofaringealnih briseva. Iz re ambulante, jedna osoba juče je upućena na hospitalizaciju.

Statistiku epidemije Kovid-19 u ovom kraju pratimo u dve etape. U prvoj, od njenog početka u martu do smirivanja u maju, ukupno je obolelo 60 lica, od kojih su petoro preminuli, svi ostali su izlečeni. U drugoj, od polovine juna do sada, zaraženo je  ukupno 1.310 lica, uz 73 smrtne žrtve.                                     

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)