JAČI OD VETRA: Strastvenim pecarošima kod Zrenjanina ni košava ne smeta

B. G.

07. 12. 2020. u 21:03

PO sunčanom, ali i vetrovitom vremenu na jezeru u mestu Krajšnik kod Zrenjanina, u organizaciji lokalnog kluba sportskih ribolovaca "Amur" održano je poslednje ovogodišnje takmičenje u pecanju štuke.

ЈАЧИ ОД ВЕТРА: Страственим пецарошима код Зрењанина ни кошава не смета

Foto: S. Mladenoski

Uprkos košavi, koja je drmala štapove i pravila velike talase, zabeležen je odličan ulov od ukupno 53, 7 kilograma, a takmičilo se maksimalnih 32 ekipe, koliki je trenutni kapacitet na jezeru, uz ogromno interesovanje i najmanje pet ekipa koje nisu imale sreće da se takmiče.

Uz njih, 12 takmičarskih ekipa nije upecalo ni jednu, od ukupno 35 štuka, dok je najveću, težine 3.69 kilograma ulovila ekipa "Veseli stroj" iz Zrenjanina, koja je osvojila prvo mesto, sa četiri ulovljene štuke, ukupne težine 8,12 kilograma.

Drugo mesto pripalo je ekipi "Vivko i Živko" iz Srpskog Itebeja, sa takođe ulovljene četiri štuke, ukupne težine 4,96 kilograma, a treće ekipi iz istog sela, "Deda i unuk" koja je upecala dve štuke težine 4,30 kilograma.


 


 


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

ZA KULTURU ČETIRI MILIONA: Opština Paraćin raspisala konkurs za izbor projekata