OD BILJANE NI TRAGA: Pet godina od nestanka studentkinje iz Mataruške Banje

G. ĆIROVIĆ

02. 12. 2020. u 10:43

ОД БИЉАНЕ НИ ТРАГА: Пет година од нестанка студенткиње из Матарушке Бање

Foto: G.Šljivić

NI posle punih pet godina potrage još nije pronađena Biljana Đorić (24) iz Mataruške Banje kod Kraljeva, studentkinja Ekonomskog fakulteta u Kosovskoj Mitrovici, koja je misteriozno nestala 2. decembra 2015. godine.

Iako već pet godina nemaju baš nikakav opipljiv trag, nikakvu pravu informaciju, Biljanini roditelji, otac Goran i majka Vesna, proživljavajući gotovo svakodnevni pakao i dalje veruju i nadaju se da je njihova kćerka živa i zdrava.

- Kada je nestala, Biljana je imala 19, a sada ima 24 godine. Nema je, pa je nema... Raspisana je i žuta Interpolova poternica za nestala lica, ali kao da je u zemlju propala – priča Biljanin otac Goran Đorić koji sada sa poriodicom živi u Kragujevcu

Posumnjali smo čak da je otišla u neki manastir, pokušavali da to saznamo u beogradskoj patrijaršiji, obilazili smo ženske masnastire, upućivali dopise, ali bez odgovora. U jednom manastiru su nam rekli su da je Biljana punoletna i da ako ona ne želi da se zna da je u manastiru, oni ništa ne mogu da nam kažu.

Biljana Đorić je, podsećamo, poslednji put viđena oko ponoći 2. decembra 2015. godine kod nekadašnje kafane „Zadužbina“ u centru Kraljeva. Tu je, ostavljajući svoj mobilni telefon i pasoš na pultu kioska uz reči „neko će doći po ovo“, ušla u taksi iz kojeg je, posle kraće vožnje, samo nekoliko minuta kasnije izašla u Karađorđevoj ulici gde joj se potom gubi svaki trag.

Prema rečima njenog oca, Biljana se tog dana majci Vesni javila telefonom iz Studentskog doma u Kosovskoj Mitrovici, ali joj nije rekla da će iste večeri vozom doputovati u Kraljevo. O tome se nije poverila ni svojim cimerkama, dok njene drugarice sa kojima se videla po dolasku iz Kosovske Mitrovice kažu da im je rekla da će prespavati kod rođaka. Ni tim rođacima, mećutim, nije se javila.

- Ništa nije upućivalo da će bez traga nestati, nije bilo nikakvog razloga – dodaje Đorić.

- Eto, pet godina je tražimo. Svakog jutra se budimo nadajući se da će nas baš tog dana potvati i reći da je živa i zdrava, da je dobro. Samo nam je to bitno, ništa drugo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)