NAGRADA I ZA SKOBALJIĆ GRAD: Leskovčani laureati onlajn 29. Međunarodnog salona u Kragujevcu

I.Mitić

21. 11. 2020. u 09:25

NA 29. Međunarodnom salonu urbanizma koji je u Kragujevcu, zbog epidemiološke situacije, održan u onlajn formatu Leskovac je - u konkurenciji 135 radova - dobio priznanje za rad nazvan "Plan detaljne regulacije za Skobaljić grad", koji je delo JP "Urbanizam i izgradnja".

НАГРАДА И ЗА СКОБАЉИЋ ГРАД: Лесковчани лауреати онлајн 29. Међународног салона у Крагујевцу

Foto I. Mitić

- Cilj nam je da svake godine imamo planove sa kojima možemo da učestvujemo u ozbiljnoj konkurenciji Salona urbanizma. Zadovoljan sam zbog toga što struka prepoznaje kvalitet onoga što naši urbanisti rade, a trenutno smo angažovani na izmenama Generalnog urbanističkog i Prostornog plana. Ponosni smo, međutim, i na već završenu izmenu plana za uži centar grada, jer se trudimo da, pored kvaliteta tih rešenja, postignemo i veliku efikasnost u izradi, zato što od urbanističkih planova zavise brži razvoj i izgradnja grada - ističe direktor JP "Urbanizam i izgradnja" Novica Nikolić.

Novica Nikolić, Foto I. Mitić

Podsetimo, stručnjaci iz ove oblasti su Leskovčanima lane - povodom Svetskog dana urbanizma - za Plan generalne regulacije Vučja dodelili drugu nagradu, dok su pre četiri godine, na 25. salonu urbanizma, ovdašnji stručnjaci zauzeli treće mesto. Tada je u konkurenciji bio projekt nazvan "Izgradnja kombinovane pijace".

 Skobaljić grad kraj Vučja, Foto Narodni muzej Leskovac

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna