KORONA U KIKINDI: Preminula žena, devet osoba na lečenju

Рада Шегрт
Rada Šegrt

10. 11. 2020. u 14:26

PACIJENTKINjA od 74 godina preminula je u Opštoj bolnici u Kikindi od posledica oboljenja kovida 19, ali je imala i druge teške hronične bolesti, srca, bubrega, štitaste žlezde i dijabetes. Bila je na hroničnom programu dijalize bubrega.

КОРОНА У КИКИНДИ: Преминула жена, девет особа на лечењу

Foto: R. Šegrt

- Na lečenju od kovida trenutno imamo devetoro pacijenata, pet muškaraca i četiri žene. Oni su u dobi od 53 do 75 godina, a u najtežem stanju je najmlađi od njih, 53-godišnjak koji je operisao benigni tumor, bio je na banjskom lečenju, ali se zarazio – saopštio je direktor bolnice dr Mirko Stojisavljević.

On kaže da se pacijenti koji dolaze na dijalizu bubrega, a pozitivni su na kovid, dijaliziraju tek uveče, nakon prve i druge smene dijalize.

- Odeljenje se redovno dezinfikuje, provetre se prostorije i uvek je spremno za ujutro za nove pacijente koji dolaze na dijalizu – rekao je Stojisavljević.

Iz Zavoda za javno zdravlje je saopšteno da među zaraženima u Kikindi i jedna lekaraka i njeno stanje je stabilno. U Opštoj bolnici u Senti pozitivno je nekoliko zdravstvenih radnika, ali se nisu inficirali u bolnici već privatnim kontaktima. Svi su na kućnom lečenju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

VELIKI DOGAĐAJ U VRANJU: Uručivanje boračkih legitimacija