KONTROLISANO 176 OBJEKATA, 12 NEPRAVILNOSTI: pojačane kontrole poštovanja propisanih mera za suzbijanje virusa korona

V. I.

10. 11. 2020. u 14:19

ZA proteklih sedam dana ukupno je na teritoriji Moravičkog okruga izvršeno 188 inspekcijskih nadzora i to u cilju suzbijanju širenja virusa kovid-19.

КОНТРОЛИСАНО 176 ОБЈЕКАТА, 12 НЕПРАВИЛНОСТИ: појачане контроле поштовања прописаних мера за сузбијање вируса корона

Foto: V. Ilić

Kod 176 kontrolisanih subjekata nisu utvrđene nikave nepravilnosti, a u 12 slučajeva u manjem obimu, i to u pet nedostatak dela lične zaštitne opreme, u šest nedovoljne fizičke distance i u jednom slučaju nedostatak korona redara. Najviše propusta bilo je u ugostiteljskim objektima (10), dok su dva slučaja zabeležena na pijacama.

Od prošle nedelje na kontrili poštovanja propisanih mera, osim republičke sanitarne inspekcije, uključene su i turistička, tržišna, veterinarska, poreska, inspekcija rada, inspekcija za drumski saobraćaj, lokalne inspekcije i komunalna milicija. Kontrolisani su svi veći ugostiteljski objekti, okupljanja na sportskim događajima, sale za iznajmljivanje za svadbe i rođendane, sahrane, tržni centri, veliki trgovinski lanci, pijace na otvorenom i zatvorenom prostoru i objekti i sredstva javnog saobraćaja.

Najveći broj vanrednih kotrola izvršilo je pet sanitarnih inspektora (69), pa komunalna milicija i inspekcija (63), zatim inspekcija rada (14), turistička inspekcija (12), veterinarska inspekcija (devet), tržišna i inspekcija za drumski saobraćaj (po sam), poreska inspekcija i inspekcija za bezbednost plovidbe (po dve) i ostale inspekcije JLS jedan inspekcijski nadzor. 

Na teritoriji Grada Čačka obavljene su 133 inspekcijske kontrole, od čega kod 127 kontrolisanih pravnih lica i preduzetnika nisu utvrđene nepravilnosti a samo u šest slučajeva zabeležene su nepravilnosti u manjem obimu. Na teritoriji opštine Gornji Milanovac od 23 kontrole u četiri slučaja su utvđeni propusti, u Ivanjici je izvršen 21 inspekcijski nadzor sa tri nepravilnosi i na teritoriji opštine Lučani obavljeno je 11 kontrola i u tim kontrolama nisu zabeležene nepravilnosti. 

Iako je, kako navode nadležni u Moravičkom upravnom okrugu, cilj pojačane inspekcijske kontrole sprečavanje širenja virusa kovid-19 i očuvanje zdravlja stanovništva, za nepoštovanje propisanih epidemioloških mera uslediće prijave i visoke novčane kazne i krivična odgovornost. One se kreću od 50.000 do 500.000 dinara za pravno lice i 50.000 do 150.000 za odgovorno lice u pravnom licu i preduzetnika. Novčanom kaznom od 5.000 dinara kazniće se za prekršaj i fizičko lice koje krši meru obaveznog nošenja zaštitne maske u javnom prevozu ili u zatvorenom prostoru.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)