KRALjEVO TRAGA ZA MILIONEROM: U gradu na Ibru tema dana- ko je dobitnik loto sedmice vredne 2,5 miliona evra

Goran Ćirović

24. 10. 2020. u 21:25

КРАЉЕВО ТРАГА ЗА МИЛИОНЕРОМ: У граду на Ибру тема дана- ко је добитник лото седмице вредне 2,5 милиона евра

Foto G. Šljivić

NEODOLjIVO podsećajući na domaći film "Potera za Sreć(k)om", u Kraljevu su juče pre podne glavne teme čaršijskih i priča uz prvu jutarnju kafu bile - ko je dobitnik loto sedmice, ko je iz grada na Ibru dobio oko 2,5 miliona evra, da li je dobitnik Kraljevčanin ili je kombinacija ovde samo uplaćena, da li je dobitna bila regularna kolona ili sistem, kome su brojevi 8, 17, 22, 26, 36, 37, 38, izvučeni u 85. kolu u petak uveče, doneli sreću.

Razne teorije i komentari, naravno i čestitke srećnom dobitniku, osvanuli su i na društvenim mrežama, a bilo je i onih koji su krišom, i kao slučajno, obilazili pojedina uplatna mesta pokušavajući da saznaju da li je baš tu uplaćen tiket.

- Naravno da će ostati anoniman, a šta drugo?! Drago mi je što je dobitnik iz Kraljeva, a još bi mi bilo draže da se radi o nekome kome je novac baš potreban, o nekome ko, kao i većina nas, jedva sastavlja kraj sa krajem... Nadam se da je sreća ovog puta pogledala dobre ljude, a ne one koji novca imaju i više nego što im treba - kaže stariji Kraljevčanin zagledajući zatvorena vrata uplatnog mesta Državne lutrije Srbije u centru Kraljeva.

- Ne rade vikendom - dodaje šireći ruke. - Ma, ko god da je dobio tolike pare, nek ih u zdravlju potroši!

Dobitak od 2,5 miliona evra, ili tačnije 294.466.795 dinara, zasigurno je najveća premija sa nagradnih i igara na sreću koja je stigla u Kraljevo. Bilo je i ranije dobitnika bingo premija, loto šestica, automobila i drugih nagrada, ali ovoliko novca odjednom, bar koliko sećanje služi jednog od ovdašnjih pasioniranih ljubitelja igara ne sreću, do sada nije bilo.

- Loto igram pune četiri decenije, i dobijao sam petice, ponekad pristojne, ponekad skromne iznose, ali nikako da mi se posreći ta sedmica - priča Ilija V. - Sada u petak pogodio sam jedan broj. Ali, uvek kažem: biće bolje sledeći put. Igram i nadam se, jer ko ne igra taj ne može ni da dobije, nije to neka velika mudrost.

Uz dilemu ko je srećnik i gde je kombinacija uplaćena, u gradu na Ibru raspravljalo se i o načinu isplate premije, odjednom ili na rate, pa čak i o tome kako će novac biti potrošen.

- Kad se odbije porez, može i mesečno da kaplje, ja se uopšte ne bih bunila. I ne bih odmah otrčala da kupim novi "mercedes" ili "audi", već bih prvo namirila svoju decu, pa polako... Eh, nije novac u životu najvažniji, ali rešava mnoge probleme - iskreno je, na društvenoj mreži, napisala jedna Kraljevčanka.

Jedna njena sugrađanka komentarisala je da je šteta što dobitnik zbog svetske pandemije virusa korona neće moći da otputuje na neku skupu i atraktivnu turističku destinaciju, dok mu je jedan meštanin grada na Ibru, putem društvene mreže, već otvoreno ponudio ortakluk u poslu "koji ne može da omane".

Foto printskrin

- Moje komšije su gotovo do ponoći osluškivale da li se negde čuje neko šenlučenje ili veliko slavlje, pesma... A, onda su razočarano konstatovali kako taj ili ta, ne zna ni da se raduje - dodaje naš sagovornik. - Ma, i ja bih u toj situaciji ostao anoniman, takva su vremena. Znali bi samo moji najbliži. Samo pitanje je hoće li ovakav dobitak ikada više stići u Kraljevo.

ISPLATA U CENTRALI U BEOGRADU

UPLATNA mesta Državne lutrije Srbije (DLS) u Kraljevu ne rade vikendom, a vlasnici drugih prodajnih mesta, poput menjačnica ili kioska, do subote po podne nisu imali informaciju gde je dobitni tiket uplaćen.

- Mislim da to i nećemo saznati, možda tek u ponedeljak ako se oglasi organizator igre, u ovom slučaju DLS - kaže vlasnik menjačnice u kojoj je takođe moguće uplatiti loto. - Dobitnik sve formalnosti završava u centrali Državne lutrije u Beogradu, nema više ništa sa uplatnim mestom, jedino ako želi da časti prodavca.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)