PROTEST UGOSTITELJA U NIŠU: Kafedžije bez računice zbog novih preventivnih mera lokalne samouprave

J. ĆOSIN

18. 09. 2020. u 20:00

VIŠE desetina ugostitelja iz Niša okupilo se u podne na Gradskom trgu da izrazi nezadovoljstvo zbog najnovijih mera o načinu rada kafića, kafana i klubova koje, tvrde, njihovo poslovanje čine neodrživim.

ПРОТЕСТ УГОСТИТЕЉА У НИШУ: Кафеџије без рачунице због нових превентивних мера локалне самоуправе

Foto: J. Ćosin

- Zajedno su mi došle i Komunalna milicija, i Interventna policija da me usmeno upozore kako od ovog vikenda u bašti ne sme da bude više od 30 ljudi, najduže do jedan po ponoći, a da sala posle 21 sat mora biti prazna, što uključuje i zaposlene - kaže ugostitelj iz Niša Ivan Radosavljević.

Foto: J. Ćosin

Predsednik strukovnog Udruženja u Nišu Bojan Mitić kaže da Komunalna milicija počinje da primenjuje mere koje je novo gradsko rukovodstvo donelo pre sedam dana, a predviđeno je da kazne za preduzetnike iznose i do 75.000 dinara. Kazna za pravna lica je dvostruko veća, a odgovorne osobe će, ako budu zatečene u prekršaju, morati da izdvoje 25.000.

- Ograničenje broja gostiju posebno pogađa vlasnike većih prostora, kojima se ne isplati da objekte otvaraju za samo 30 ljudi - tvrdi Mitić, i najavljuje da će od januara uslediti masovna otpuštanja radnika, jer su dotad u obavezi da ih zadrže zbog podsticaja koje su primali.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (3)