KARAVAN „ZAJEDNICI ZAJEDNO“: Dom zdravlja u Požarevcu

Promo

07. 09. 2020. u 17:22

GRAD Požarevac bio je još jedna stanica karavana „Zajednici zajedno“ kompanije NIS koji obilazi zdravstvene ustanove širom Srbije.

КАРАВАН „ЗАЈЕДНИЦИ ЗАЈЕДНО“: Дом здравља у Пожаревцу

Promo

Zajedno sa Klubom volontera, kompanija NIS posetila je danas Dom zdravlja Požarevac, kome je donirala dva ultrazvučna aparata. Ovom prilikom NIS-ovi volonteri su sproveli i akciju uređivanja prostora oko Doma zdravlja kako bi najmlađi pacijenti imali bolje i lepše uslove boravak u njoj. Na ovaj način nastavljen je razvoj partnerstva između kompanije NIS i grada Požarevca gde su u poslednje dve godine u okviru programa „Zajednici zajedno“ realizovana dva projekta vredna ukupno osam miliona dinara.

Promo


"Dom zdravlja Požarevac učestvovao je na konkursu u okviru programa "Zajednici zajedno" i od NIS-a dobio donaciju u vidu dva ultrazvučna aparata. Jedan od njih je mobilni i on je namenjen za ogranak Kostolac. Sam konkurs je nosio naziv za zdraviju budućnost dece i omladine, a u skladu sa tim ultrazvučni aparati će se koristiti za obavljanje pregleda dece školskog i predškolskog uzrasta. Ovi savremeni ultrazvučni apati koristiće se ne samo u dijagnostičke svrhe već i preventivne, odnosno za otkrivanje raznih anomalija kod dece u najranijem uzrastu. Želela bih da izrazim veliku zahvalnost kompaniji NIS, koja je ovom donacijom uveliko olakšala i povećala efikasnost rada naših lekara", izjavila je Svetlana Nikolić Acić, pedijatar pulmolog i pomoćnik direktora Doma zdravlja Požarevac za organizaciju zdravstvene službe i komunikacije s javnošću.
Osim požarevačkog Doma zdravlja, NIS-ovi volonteri su obilazeći partnerske opštine i gradove u našoj zemlji već posetili zdravstvene ustanove u  Pančevu, Nišu, Novom Bečeju i Kanjiži, podržane u okviru programa „Zajednici zajedno“. Karavan će u narednim danima nastaviti svoje posete zdravstvenim ustanovama širom Srbije.

Promo


Kompanija NIS već 12 godina aktivno ulaže u razvoj lokalnih zajednica i unapređenje kvaliteta života građana naše zemlje. Do sada je kroz program „Zajednici zajedno“ podržano više od 950 projekata vrednih 1,2 milijardi dinara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)