STIHOVI O PETARDI I KAJSIJI : U KCNS predstavljena zbirka pesnikinje Nevene Branković iz Smederevske Palanke (FOTO)

J. S.

05. 03. 2024. u 22:31

U KLUBU „Tribina mladih" Kulturnog centra Novog Sada u utorak je predstavljena zbirka pesnikinje Nevene Branković „O petardi koja nije progutala kajsiju".

СТИХОВИ О ПЕТАРДИ И КАЈСИЈИ : У КЦНС представљена збирка песникиње Невене Бранковић из Смедеревске Паланке (ФОТО)

Foto KCNS

Pored autorke, na promociji su govorili - direktor Kulturnog centra Novog Sada Bojan Panaotović, master profesor srpskog jezika i književnosti Filip Ljubojević, master profesor srpskog jezika i književnosti Uroš Mikić i master profesorka srpskog jezika i književnosti Anđelka Panić, dok je u muzičkom delu programa nastupio gitarista Bane Cvetković.

Foto KCNS

Mlada pesnikinja Nevena Branković iz Smederevske Palanke svoj pesnički prvenac imala je priliku da predstavi u gradovima širom Srbije. Apsolvent je na Filološkom fakultetu u Beogradu, na smeru Srpska književnost i jezik.

Pored studija, zaposlena je u redakciji omladinskog portala „Mingl" kao dopisnik i saradnik, gde piše autorske tekstove, pravi reportaže i radi intervjue iz sveta umetnosti i kulture.

Foto KCNS

 Najtopliju preporuku budućim čitaocima Nevene Branković na samom početku programa dao je direktor Kulturnog centra Novog Sada Bojan Panaotović.

- Pred nama je pesnikinja vanrednog obrazovanja i talenta, pesnikinja vrcavog duha pred kojom je blistava karijera ne samo na govornom području južnoslovenskih naroda, već i na evropskom i svetskom. Ove reči nisu puko laskanje: mnogi koji su prva izlaganja i nastupe imali u klubu „Tribina mladih" visoko su se vinuli. – kazao je panaotović.

On je kazao da se u Neveninim stihovima uočava  veliki pesnički kapital i oseća se  duh, dah i damar Bukovskog, Štulića, Rakića, Dučića, Bodlera, Tarantina.

- Slike se kontinuirano ređaju pred vašim očima i prisustvujete jednoj, platonovski rečeno, gozbi duha. Vreme će pokazati da je pred nama pesnički biser koji će biti za uzor Srbiji – istakao je Panaotović, naglasivši da će KCNS i ubuduće podržavati talenat Nevene Branković kroz saradnju i gostovanja, kao i sve talente koji doprinose kulturi, obrazovanju i  umetnosti. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave