DEČJOJ KLNICI I MAGNET, I SKENER: Ministarka zdravlja posetila

J. Ć.

12. 12. 2023. u 07:00

POVODOM informacije da će Infektivno odeljenje i Dnevna bolnica Dečje pedijatrije u Nišu uskoro dobiti sasvim novi izgled - jer će donacijama fondacije "Humana srca", vrednim 150.000 evra, biti rekonstruisani podovi, zidovi, te elektro i kanalizacone instalacije, a za oko 17 i po miliona dinara biće obezbeđeni još novi nameštaj i oprema - regionalnu ustanovu kroz koju godišnje prođe bezmalo tri miliona najmlađih pacijenata, ne samo iz Srbije, posetila je i ministarka zdravlja, prof. dr Danica Grujičić. I, kako je najavila, po završetku posla država će ovde isporučiti i magnetnu rezonancu, i skener.

ДЕЧЈОЈ КЛНИЦИ И МАГНЕТ, И СКЕНЕР: Министарка здравља посетила

foto: J. Ćosin

- Projekat četiri klinička centra u Srbiji još se razvija. U ovom trenutku, počinju radovi na drugoj A fazi beogradskog, a dogodine ćemo završiti Klinički centar Vojvodine i započeti drugu B fazu Kliničkog centra Srbije, koji je i najveći. To ne znači da će se u Nišu zaustaviti na ovoj, novoj zgradi Kliničkog centra, mada ćemo se u budućnosti fokusirati na osnaživanje primarne zdravstvene zaštite - istakla je ministarka, procenjujući da u Srbiji postoji čak pet porodilišta koja hitno moraju da se renoviraju, a među njima je i niško.

U nastavku, prof. dr Danica Grujičić posetila je i Centar za minimalno invazivnu hirurgiju i radiologiju, koje su bogatije za endoskopski stub, magnetnu rezonancu i ultrazvučni aparat - nabavljene sredstvima njenog resora - a potom je, sa čelnicima Niša, bila i na gradilištu novog objekta Doma zdravlja u naselju Brzi brod.

- Ovde živi oko 8.000 ljudi i grad je za olakšavanje njihovog života izdvojio 36 miliona dinara, pa očekujemo medicinsku opremu i nameštaj. Dogodine ćemo nastaviti rekonstrukciju seoskih ambulanti, ali i lobirnje da Niš dobije i Kliničko-bolnički centar, jer je ogroman pritisak na Univerzitetski klinički centar, kojem gravitira oko dva i po miliona ljudi, uključujući i pacijente sa čitavog juga Srbije, te severa Kosmeta - zaključila je gradonačelnica Dragana Sotirovski.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)