DA MLADI OSTANU I RADE Završen tromesečni IT projekat održivog razvoja u Vranju

Дејан Ристић
Dejan Ristić

07. 12. 2023. u 14:43

U VRANjU je završen tromesečni projekat "IT u funkciji održivog razvoja i boljeg položaja mladih u Vranju" koji je podržalo Ministarstvo turizma i omladine, a koji su realizovali Grad Vranje i Kancelarija za mlade.

ДА МЛАДИ ОСТАНУ И РАДЕ Завршен тромесечни ИТ пројекат одрживог развоја у Врању

D. RIstić

U projektu je učestvovalo 30 polaznika koji su, osim sa programiranjem, imali priliku da se upoznaju i sa pokretanjem biznisa, a sve u cilju doprinosa održivom razvoju Vranja i unapređenju uslova za zapošljavanje mladih i smanjenja odliva mladih iz grada.

Kao rezultat projekta nastala je mobilna aplikacija "Kuda", koja će služiti za povećanje informisanosti mladih o kulturnim i sportskim dešavanjima u gradu. Budući da je IT sektor oblast u koju treba uključivati sve veći broj mladih, iznos od dva miliona dinara koje je opredelilo ministarstvo je uložen u ono što je temelj jedne društvene zajednice, a to je znanje, istakla je članica Privremenog organa Grada Vranja Zorica Jović.

Vukašin Popović, programer, koji je neposredno radio sa mladima naglasio je da je projekat bio svojevrsni izazov.

- Ako smo nekoga motivisali za bavljenje programiranjem mislim da smo uradili pravu stvar, a potvrda o stečenom znanju tokom projekta biće vam značajna stavka u radnoj biografiji - rekao je Popović.

Učesnicima projekta uručene su potvrde o završenim edukacijama u programskim jezicima Swift i SwiftUI.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)