UTISCI SA 5. OLDTAJMER SMOTRE U PARAĆINU: Pokloni i zahvalnice za sve izlagače

Зорана Рашић
Zorana Rašić

11. 09. 2023. u 23:08

PETI po redu Međunarodni skup oldtajmera u Paraćinu završen je uspešno sa velikim brojem izlagača i posetilaca, u skladu sa očekivanjem organizatora – AMK „Pomoravlje“, da svaki naredni skup bude za nijansu bolji od prethodnog.

УТИСЦИ СА 5. ОЛДТАЈМЕР СМОТРЕ У ПАРАЋИНУ: Поклони и захвалнице за све излагаче

Foto: Z. Rašić

- Generalno smo zadovoljni kako je manifestacija protekla, mada mi kao mladi organizatori još uvek učimo, pa ćemo tek uraditi stručnu analizu skupa kako bi naredne godine bili još bolji. Gosti su nam stigli iz većeg broja klubova iz Srbije i okruženja, tako da smo imali tačno 146 oldtajmera sa strane i još četrdesetak vozila članova našeg kluba – ističe Dejan Stević, predsednik AMK „Pomoravlje“.

Skup je bio revijalnog a ne takmičarskog karaktera jer je u suštini veoma teško rangirati starovremenska vozila, pa je smotra bila prilika za razmenu iskustava izlagača, dok su Paraćinci imali jedinstvenu priliku da vide istorijske automobile, od kojih su neki bili stari šest-sedam decenija, pa i više.

Ubedljivo najviše oldtajmera stiglo je iz Bugarske, oko trideset, a bilo ih je još iz Rumunije, Grčke, Severne Makedonije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske...

Foto: Z. Rašić

Dejan Stević, predsednik AMK "Pomoravlje"

- Svako od učesnika dobio je zahvalnicu i flašu rakije sa ugraviranom šljivom i grbom kluba u drvenoj stilizovanoj kutiji, a plakete su dobili predstavnici klubova i predstavnici država-učesnica. Inače, posebnu pažnju privukla je „volga 21“ iz 1956. godine koja je stigla iz Bugarske, ambulantna varijanta. Unutar tog auta je sačuvana kompletna oprema, uključujući nosila, bocu sa kiseonikom i priručnu apoteku. Defile kroz grad bio je namenjen sugrađanima koji nisu mogli da prošetaju do stadiona Borca. Kolonu je obezbeđivala policija, a imali smo i naše redare, tako da je ta paradna vožnja ove godine najbolje prošla – dodaje Stević.

AMK „Pomoravlje“ je osnovan u Paraćinu 2018. godine i skup oldtajmera je njegova redovna godišnja aktivnost. Klub ima 42 člana koji su veliki zaljubljenici u starovremenska vozila, što pokazuje i njihov broj – preko 120.

Već krajem septembra AMK „Pomoravlje“ biće učesnik skupa u Vilengradu u Bugarskoj, a pored izlaganja starovremenskih automobila, Paraćinci će prisustvovati i sednici predstavnika svih oldtajmer klubova na kojoj se pravi raspored skupova za narednu godinu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

TULIJUM LASER ODLIČAN IZBOR ZA LEČENJE: Najčešći uzrok urinarnih problema je uvećana prostata