TRADICIONALNA MANIFESTACIJA: "Berbanski dani" za vikend na Paliću

J. L.

08. 09. 2023. u 19:10

ZA vikend će se na Paliću održati 33. „Berbanski dani“, tradicionalna manifestacija posvećena završetku radova u voćnjacima i vinogradima.

ТРАДИЦИОНАЛНА МАНИФЕСТАЦИЈА: Бербански дани за викенд на Палићу

foto: J.L.

Posetioce očekuje bogata izložba voća i povrća, bazar rukotvorina i starih zanata, mali vašar, mala pijaca prerađevina, meda, vina i rakija.

-Imaćemo kulturno-umetnički program tokom oba dana i nastupaće plesne škole „Stars“ i „Kreativ studio“, frulaški ansambl „Zlatne frule Vojvodine“, horovi „Femina voks“, „Adađo“ i „Bajnatski biseri“ i biće večernji koncerti i u subotu i nedelju od 18 časova. U subotu tamburaški ansambl „Ravnica“, a u nedelju bend „Džoker“ – kaže  Gabrijela Škarlak, rukovodilac za strateški razvoj turizma u „Park Palić“.

Posetioce očekuje i smotra vina, a viteški red „Arena Zabatkiensis” će proglasiti kraljicu berbe i imenovati pudara godine.

-Napravili smo smotru vina sa subotičko-horgoške peščare, Potisja i Telečke visoravni, ukupno 53 uzorka, odnosno 106 vina – najavljuje Dragutin Miljković, veliki majstor viteškog reda „Arena zabatkiensis“.

Kao i svake godine, manifestacija će imati humanitarni karakter, izloženo voće i povrće će biti donirano Domu za decu ometenu u razvoju „Kolevka“, a učešće će u subotu uzeti i Rotari klub akcijom „Plodovi humanosti“.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SESTRA UBIJENOG DALIBORA NAPISALA PESMU BRATU: Proklinjem mu ruku iz koje je svaki metak ispalio (VIDEO)