KONGRESNI TURIZAM U PRVOM PLANU: Saradnja Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam i Nacionalne asocijacije turističkih vodiča

S. BAJIĆ

17. 08. 2023. u 15:40

PROTOKOL o saradnji Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam i Nacionalne asocijacije turističkih vodiča Srbije, čiji je cilj podizanje svesti o kongresnom i konferencijskom turizmu kroz organizaciju Konvencije Svetskog udruženja turističkih vodiča, potpisan je danas u zgradi Pokrajinske vlade u Novom Sadu.

КОНГРЕСНИ ТУРИЗАМ У ПРВОМ ПЛАНУ: Сарадња Покрајинског секретаријата за привреду и туризам и Националне асоцијације туристичких водича

Pres služba pokrajinske vlade

 Dr Nenad Ivanišević, pokrajinski sekretar za privredu i turizam i Ivana Ćuruvija, predsednica Nacionalne asocijacije turističkih vodiča Srbije, tom prilikom su istakli saglasnost da je Konvencija Svetskog udruženja turističkih vodiča od strateškog značaja za destinacijski i konferencijski turizam u Vojvodini, i da predstavlja vid podsticaja za unapređenje kvaliteta rada turističkih vodiča na teritoriji AP Vojvodine sa kolegama iz regiona i sveta.

- Nakon korona virusa neophodno je da oživimo kongresni turizam kao posebnu granu turizma. U ovom momentu manifestacioni i kongresni turizam su nešto što se značajno razvija, a u ovoj godini će u Vojvodini kroz manifestacije boraviti preko pola miliona ljudi- rekao je Ivanišević i naglasio da je cilj protokola upravo podrška unapređenju turističke ponude u Vojvodini, kroz edukaciju i povezivanje.

Konvencija Svetskog udruženja turističkih vodiča planirana je za februar, 2026. godine, u organizaciji Nacionalne asocijacije turističkih vodiča Srbije, uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam i Svetskog udruženja turističkih vodiča. Obuhvataće promociju i unapređenje kvaliteta rada turističkih vodiča, usavršavanje zaposlenih u turističkoj industriji na nivou AP Vojvodine, ali i Republike Srbije.

Tim stručnjaka

- Sa Nacionalnom asocijacijom turističkih vodiča ćemo formirati tim u koji će biti uključeni fakulteti, donosioci odluka i kreatori politika u našoj zemlji kako bi taj događaj bio uspešno održan na teritoriji Vojvodine, što bi bilo značajno za promociju svih turističkih potencijala- rekao je Ivanišević i istakao da bi ta Konvencija bila adekvatan uvod u predstojeći „Expo“ u Beogradu 2027. godine.

- Želja nam je da Novi Sad bude mesto dešavanja Konvencije što bi bilo značajno za promociju turizma Vojvodine i Novog Sada u celom svetu- rekla je Ćuruvija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave