ASFALTIRA SE PUT U DRAGOVU: Ministar Đerlek posetio opštinu Rekovac

Z. GLIGORIJEVIĆ

01. 08. 2023. u 18:00

MINISTAR bez portfelja u Vladi Republike Srbije Edin Đerlek i predsednik opštine Rekovac Aleksandar Đorđeviću potpisali su ugovor o dodeli 3,9 miliona dinara za rekonstrukciju puta u Dragovu, najvećem selu u rekovačkoj opštini.

АСФАЛТИРА СЕ ПУТ У ДРАГОВУ: Министар Ђерлек посетио општину Рековац

FOTO: Privatna arhiva

Ministar Đerlek ocenio je da će rekonstrukcija puta omogućiti nesmetano funkcionisanje lokalnog stanovništva i unaprediti njihov kvalitet života, a potom dodao:

- Put je veoma važan i zato što se povezuje sa ostalim državnim i lokalnim putevima, a najvažnije je da je to putni pravac za manastir Kalenić, stari grad Županjevac, ali i put koji vodi ka Kragujevcu, Kruševcu i Jagodini i povezuje se sa kupalištem, odnosno veštačkim jezerom u ovom selu, koje posećuje veliki broj kupača.

Đerlek je dodao da Vlada Republike Srbije na ovaj način građanima pokazuje da je država uz njih, da čuje njihove potrebe i da realizuje razvojne projekte koji im najneophodniji i koji će učiniti da oni ostanu na svojim ognjištima, što je za Vladu Srbije prioritetni zadatak.

Predsednik opštine Rekovac Aleksandar Đorđević rekao je da ovaj put, zapravo, predstavlja nastavak izgradnje putne infrastrukture u Levču.

- To je deonica koja je bila u veoma lošem stanju, a sada će biti asfaltirana. Drago nam je što Vlada Republike Srbije radi nešto i za male opštine, kao što je rekovačka opština, koja ima ograničen budžet. Mi to umemo da cenimo – rekao je Đorđević.

Opština Rekovac je od Ministarstva građevinarstva dobila 165 miliona, koje će uložiti u asfaltiranje seoskih puteva, pa im predstoji radna jesen.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)