DA BOJANU (19) BUDE BOLJE: Ponavlja se akcija "Humanitarni ponedeljak" 19. juna na novosadskom Štrandu

Lj.P.

16. 06. 2023. u 14:15

AKCIJA "Humanitarni ponedeljak" 19. juna na novosadskoj plaži Štrand, ponovo je namenjena Bojanu Matavulju, jer je prethodnog ponedeljka prikupljeno 28.590 dinara.

ДА БОЈАНУ (19) БУДЕ БОЉЕ: Понавља се акција Хуманитарни понедељак 19. јуна на новосадском Штранду

FOTO: Privatna arhiva

S obzirom na to da je iznos manji od 60.000 dinara, Pravilnikom o uslovima i načinu sprovođenja akcije zbog loših vremenskih prilika predviđa se ponavljanje akcije narednog ponedeljka, te će se akcija prikupljanja sredstava ponoviti u ponedeljak, 19. juna. Ulaz na plažu se neće naplaćivati, a kartu će zameniti dobrovoljni prilozi posetilaca u skladu sa njihovim finansijskim mogućnostima. Kutije u koje će građani moći da prilože pomoć biće postavljene uz kapije Štranda od osam do 19 časova.

Bojan ima 19 godina, u maju 2022. godine je teško povređen u saobraćajnoj nesreći kao putnik u vozilu. Detaljnom dijagnostikom je utvrđeno da je polomio vratne pršljene C6 i C7, radi daljeg lečenja je upućen u Klinički centar Srbije u Beogradu, gde je i operisan.

Bojanova dijagnoza je kvadriplegija, oduzetost sva četiri ekstremiteta zbog čega ne može samostalno da obavlja svakodnevne životne potrebe, a kreće se uz pomoć invalidskih kolica. Ne pomera noge, prste na rukama, i ne oseća 85% tela. Bojan nije klonuo i vedrog je duha, počeo je da pomera ruke. Sada mu je potrebna finansijska pomoć za rehabilitaciju, tretmane matičnim ćelijama, lekove, suplemente i druge troškove.

Iz Gradskog zelenila obaveštavaju sugrađane koji imaju potrebe za ovakvom vrstom pomoći, da svoje zahteve mogu doneti na glavnu blagajnu Štranda.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VELIKA FRKA U DENVERU: Nikola Jokić i NBA šampioni upali u probleme!