VESELO DETE, ALI NE GOVORI I NE MOŽE DA HODA: Davidu je potrebna pomoć - zbog krivljenja kičme njemu je svakodnevno ugrožen život

Novosti online

09. 06. 2023. u 20:03

DAVID je veselo i druželjubivo dete, ali ne govori, ima lošu motoriku i ne može da hoda.

ВЕСЕЛО ДЕТЕ, АЛИ НЕ ГОВОРИ И НЕ МОЖЕ ДА ХОДА: Давиду је потребна помоћ - због кривљења кичме њему је свакодневно угрожен живот

Foto printskrin Budi human

David je prvo dete iz uredne trudnoće, komplikovane respiratornom infekcijom u trećem mesecu trudnoće, rođen u terminu.

2014. godine MR pregledom glave ustanovljna je kongenitalna malformacije mozga (hipoplazija korpusa kalozuma). Davidu je dijagnostikovan mešoviti poremećaj razvoja (F83 Disordines evolutionis specifici mixti), zaostalost u razvoju (R62.0 Retardatio), simetrična paraliza udova (G82.2 Paraplegia, non specificata neoznačena) akutno zapaljenje ždrela (J02.9 Pharyngitis acuta, non specificata) i juvenilna idiopatska skolioza (M41.1 Scoliosis idiopathica juvenilis).

Kontroliše se na 3 meseca u UDK, bio je u Zavodu za patologiju govora, a nakon toga u KBC Kragujevac, hospitalno je lečen više puta u Klinici za rehabilitaciju "Dr Miroslav Zotović" radi sprovođenja habilitacionog tretmana zbog usporenog psihomotornog razvoj i deformacije kičmenog stuba, a zbog razvoja neuromuskularne skolioze prati se i od strane ortopeda IOHB Banjica i nosi mider.

David je veselo i druželjubivo dete, ali ne govori, ima lošu motoriku i ne može da hoda.

Zbog krivljenja kičme njemu je svakodnevno ugrožen život jer skolioza negativno utiče na rad ostalih organa u telu zbog čega mu je hitno potrebna operacija kičme u bolnici u inostranstvu. Davidova porodica nije u mogunosti da plati troškove lečenja, pa apeluje na sve humane ljude da pomognu i doniraju novac.

Sredstva su potrebna za operaciju kičme i troškova lečenja u inostranstvu, banjsko lečenje, fizikalne terapije, logopedske tretmane, lekove i suplemente, troškove prevod medicinske dokumentacije, putne troškove i troškove smeštaja u toku lečenja.

Za Davida! Budimo humani!

Uplatom na dinarski račun:

160-6000001670802-21

Uplatom na devizni račun:

160-6000001671219-31

IBAN:

RS35160600000167121931

SWIFT/BIC:

DBDBRSBG

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)