DOŠAO DA ISPOŠTUJE ŽERAVICU: Nikola Plećaš na otvaranju muzeja legendrnom košarkaškom treneru (FOTO)

Богољуб Грујић
Bogoljub Grujić

12. 06. 2023. u 12:28

NIKOLA Plećaš, nekadašnji jugoslovenski reprezentativac i hrvatski košarkaš, bio je na otvaranju Muzeja Ranku Žeravici u Novom Miloševu.      

ДОШАО ДА ИСПОШТУЈЕ ЖЕРАВИЦУ: Никола Плећаш на отварању музеја легендрном кошаркашком тренеру (ФОТО)

B.Grujić

Sedamdesetpetogodišnji slavni košarkaš zagrebačke Lokomotive i plej reprezentacije Jugoslavije, Nikola Plećaš, kao istinski sportsmen i čovek dostojanstvenih moralnih principa, došao je na otvaranje legendarnom selektoru sa kojim je u Ljubljani 1970.godine bio prvak sveta, u njegovom rodnom Novom Miloševu u ravnom Banatu.

- Da ne kažem moja dužnost i obaveza, ali pre svega ljudski i prijateljski došao sam i uživao, prisetio se zlatnih dana slave i šampionskih dana, a pokojni Ranko puno nas je naučio, ne samo košarkaških, nego i životnih caka i midrosti - prokomentarisao je košarkaški virtuoz, poznat po nadimku Sveti Nikola.

U društvu supruge pokojnog Ranka Žeravice, Zage, Bate Đorđevića, oca Aleksandra Đorđevića i brojnih uglednih košarkaških i sportskih poslenika, Nikola Plećaš oduševljeno je razgledao izbledele, ali drage fotografije i ostale izložene eksponate, košarkaške lopte, pehare, medalje, rukopise i planete pokojnog selektora.
 
 
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu