RADOVI U APATINU: Ulica srpskih vladara gotova do početka jula

J. L.

24. 05. 2023. u 17:01

U CENTRU Apatina, u punom jeku je kompletna rekonstrukcija Ulice srpskih vladara (od Srednje ulice do Ulice Marka Oreškovića), u dužini od gotovo 600 metara.

РАДОВИ У АПАТИНУ: Улица српских владара готова до почетка јула

foto: Pokrajinska vlada

Radove vredne 179,9 miliona dinara finansira Uprava za kapitalna ulaganja AP Vojvodine. Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović najavio je da će ulica u srcu Apatina biti završena početkom jula i istakao značaj ulaganja u manje sredine, kako bi se stvorili što bolji uslovi za život svih građana.

-U narednih nekoliko nedelja Pokrajinska vlada podneće predlog izmena budžeta za ovu godinu sa dodatnih gotovo osam milijardi dinara koje ćemo u 90procentnom iznosu utrošiti u investicije u male sredine sa prioritetom koji se tiče ulaganja u osnovne i srednje škole, lokalni komunalni razvoj, kao i druge investicije koje su od značaja za ostanak i opstanak ljudi u manjim sredinama što je jedan od nacionalnih priorteta - poručio je Igor Mirović.  

Ulica srpskih vladara je centralna ulica u kojoj se nalaze najznačajniji objekti u Apatinu, a Kulturno-istorijska celina „Centar Apatina“ je zaštićena zona. Predviđeno je i uređenje parkinga sa više od 90 mesta i kolskih prilaza, postavljanje biciklarnika sa 25 mesta, rekonstrukcija trotoara, izgradnja sekundarnih vodova atmosferske kanalizacije, postavljanje nove ulične rasvete, kao i uređenje zelenih površina.

-U drugi deo ulice Srpskih vladara biće uloženo ukupno 200 miliona dinara i ovo je zaista izuzetan projekat za sve građane Apatina, praktično je nastavak pešačke zone, sam centar grada. Dobićemo nove pešačke prostore, parking mesta, uređuju se zelene površine, a postaviće se i nova rasveta i asfalt - kaže Dubravka Korać, predsednica Opštine Apatin. - Odlična saradnja sa pokrajinskom vladom se nastavlja ove godine i izgradnjom biciklističke staze od Svilojeva do Banje Junaković, kao i rekonstrukcijom ulice Apatinski put u Prigrevici.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)