ODRŽANA TRADICIJA: Otvorena 21. izložba umetničke fotografije "Paraćin 2023" (FOTO)

Зорана Рашић
Zorana Rašić

18. 05. 2023. u 11:58

TAČNO 99 fotografija svrstanih u 33 kolekcije istog broja autora čine 21. izložbu Foto-kino kluba „Paraćin“, otvorenu u Galeriji Kulturnog centra u tom gradu.

ОДРЖАНА ТРАДИЦИЈА: Oтворена 21. изложба уметничке фотографије Параћин 2023 (ФОТО)

Foto: Z. Rašić

Kao i svih prethodnih godina, u pitanju je postavka članova kluba i njihovih gostiju, ovog puta Foto-kluba „Objektiv“ iz Kragujevca, koji su na pozivnoj izložbi učestvovali sa jedanaest autora i 33 fotografije.

Selektor izložbe bio je majstor fotografije Milenko Savović iz Čačka, a dodeljene su jedna prva, dve druge i tri treće nagrade. Prvonagrađena je Milena Milenković iz FKK „Paraćin“, druge nagrade osvojili su Predrag Mihajlović iz FK „Objektiv“ i Miloš Krstić iz kluba domaćina, a tri treće – Kragujevčani Aleksandar Tomulić i Miroslav Petrović, kao i Slobodan Simić iz Paraćina.

Prema rečima Maje Stošić, predsednice FKK „Paraćin“, koja je podelila nagrade, klub pokušava da održi dvodecenijsku tradiciju i nivo, što podrazumeva štampane fotografije i katalog. Tako je bilo i ove večeri, a biće i narednih godina.

Najmlađi učesnik i ove, i prethodne godine, bila je desetogodišnja Kruna Miković, koja nam se pohvalila da je dobila člansku kartu Foto-saveza Srbije. Ona je izložila tri fotografije svojih drugara koje su nastale na školskom odmoru.

Ovim umetničkim sadržajem FKK "Paraćin" i Kulturni centar, kao organizatori, pridružili su se manifestaciji "Muzeji za 10", pod pokroviteljstvom Opštine Paraćin.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest