FRUŠKA GORA I NOVI SAD NA DLANU: Turistička organizacija predstavila digitalnu mapu

S.B.

27. 04. 2023. u 14:56

U „Info centru“ Turističke organizacije Novog Sada danas je predstavljena digitalna mapa grada i Fruške gore sa više od 600 tačaka najznačajnijih turističkih atrakcija.

ФРУШКА ГОРА И НОВИ САД НА ДЛАНУ: Туристичка организација представила дигиталну мапу

S.B.

Po rečima Branislava Kneževića, direktora TONS-a, digitalna mapa je doprinos još boljoj informisanosti gostiju koji dolaze u vojvođansku prestonicu kao i samih Novosađana.

- Mapa zauzima centralno mesto na zvaničnom sajtu TONS-a, na adresi: https://mapa.novisad.travel/, sadrži odrednice fruškogorskih manastira, izletišta, spomenika NOB-a, vinarija, restorana, planinarskih staza, javnog prevoza… sa navigacijama do svakog odredišta na planinskoj lepotici i u Novom Sadu - kaže Knežević. - Svaka od tačaka podrazumeva sedam kategorija i 30 podkategorija, pa tako, recimo imamo „vinski put“ sa šest vinskih ruta, koji obuhvata 70 vinarija.

Za svaku tačku na mapi postoji kratak opis i navigacija, sa rasporedom autobuskih linija i polazaka, gde je, takođe, obeleženo svako stajalište.

- Svako od posetilaca na telefonu može da nađe najkraću putanju i da, recimo, poseti neki od 22 manastira na Fruškoj gori. Jednako tako su tu na raspolaganju i planinarske, trim i biciklističke staze, obeležene i bezbedne. Mapa se ažurira, pa će tako obuhvatiti i gastro ponudu, kalendar manifestacija kao i znamenitosti okolnih mesta, Futoga, Begeča, Kaća, Budisave, Kovilja... - kaže Knežević.

Novi Sad je lane uknjižio 561.000 noćenja, a u prva dva meseca ove godine 72.000 noćenja, što je porast za 26 procenata.

- Pokazatelji zvanične statistike najavljuju da bi ova godina trebalo da zabeleži veći broj gostiju i da bude bolja nego prošla - kaže Knežević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost

Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost

Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.

10. 05. 2024. u 16:45

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ TAJNO U URGENTNOM CENTRU: Ovo su rezultati pregleda posle udarca flašom u glavu!