KOMISIJA SKUPŠTINE GRADA NOVOG SADA PRIHVATILA PREDLOGE ZA NAZIVE DELOVA NASELJA: Rumenčani žele ulicu Nebojše Glogovca

Z. G.

22. 03. 2023. u 15:48

KOMISIJA Skupštine grada Novog Sada za nazive delova naseljenih mesta prihvatila je danas predlog Mesne zajednice Sajlovo da jedna ulica u tom naselju dobije naziv po Spomenku Gostiću (1978-1993), najmlađem odlikovanom vojniku Republike Srpske, a druga da nosi ime Veljka Radenovića (1955-2012), oficira Policije Srbije i komandanta posebne policijske jedinice na Kosovu i Metohiji.

КОМИСИЈА СКУПШТИНЕ ГРАДА НОВОГ САДА ПРИХВАТИЛА ПРЕДЛОГЕ ЗА НАЗИВЕ ДЕЛОВА НАСЕЉА: Руменчани желе улицу Небојше Глоговца

Z. Grumić

Takođe je usvojen predlog da ulica u Sajlovu dobije naziv po Branislavu Crnčeviću (1933-2011), književniku, aforističaru, scenaristi i političaru.

Članovi komisije prihvatili su i predlog Mesne zajednice Rumenka da ulica u tom prigradskom naselju dobije naziv po glumcu Nebojši Glogovcu (1969-2018).

O tim predlozima mišljenje treba da daju Nacionalni saveti mađarske, slovačke i rusinske nacionalne manjine i Savet za međunacionalne odnose Grada Novog Sada. Potom nadležni pokrajinski sekretarijat daje prethodnu saglasnost, a konačnu odluku o predlozima za nazive ulica donosi Skupština grada.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

RUSI UPOZORAVAJU: Zapad hoće rušenje Vučića!

RUSI UPOZORAVAJU: Zapad hoće rušenje Vučića!

AMBASADOR Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko ocenio je danas da je poklapanje eskalacije situacije na Kosovu i Metohiji sa protestima u Beogradu „očigledan pritisak“ na srpsko rukovodstvo i da je „cilj Zapada promena politike Srbije“.

03. 06. 2023. u 15:03

Komentari (0)

AMERI GLEDAJU I NE VERUJU: Nikola Jokić ih je sve zapanjio i ne mogu da dođu sebi