DELILI ŠARENE ČARAPE: U Subotici obelen Međunarodni dan osoba sa Daunovim sindromom

J. L.

21. 03. 2023. u 17:35

POVODOM Međunarodnog dana osoba sa Daunovim sindromom, članovi inkluzivnog kluba "Zvuci srca i đaci OŠ "Matija Gubec" iz Tavankuta podelili su Subotičanima šarene, rasparene čarape, simbol ovog dana.

ДЕЛИЛИ ШАРЕНЕ ЧАРАПЕ: У Суботици обелен Међународни дан особа са Дауновим синдромом

foto:J.L.

- Svake godine obeležavamo ovaj dan, jer želimo da naši učenici shvate da postoje različiti, a jednako vredni ljudi. Želimo da probudimo senzibilnost kod njih, ali i kod svih drugih naših sugrađana. Zato poručujemo da osobe sa Daunovim sindromom treba da  podržavamo svih 365 dana godišnje, a ne samo 21. marta - poručuje Stanislava Stantić Prćić, direktorka OŠ "Matija Gubec".

U znak podrške osobama sa Daunovim sindromom šarene, rasparene čarape nosila i Milanka Kostić, članica Gradskog veća zadužena za obrazovanje i kulturu.

-Šaljemo poruku zajedništva, razumevanja, podrške, ljubavi i tolerancije. Svi mi treba da omogućimo osobama sa Daunovim sindromom da iskažu svoje potencijale na najbolji mogući način - dodaje Milanka Kostić - Lokalna samouprava poslednjih godina intenzivno radi na tome da se unapredi socijalna i obrazovna inkluzija kroz razne mehanizme razvoja koji će pomoći osobama sa teškoćama u razvoju i njihovim porodicama.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili