"TVOJ OSMEH“, NAJBOLJA KOMPOZICIJA : U SNP-u održan 33. festival nove rusinske pesme „Ružin vrt“

S. BAJIĆ

06. 03. 2023. u 11:54

"TVOJ osmeh“, kompozicija Agnete Timko Mudri, koju je otpevala Nevena Stankov, pobedila je i osvojila prvu nagradu za interpretaciju na tradicionalnom, 33. po redu festivalu nove rusinske pesme, „Ružin vrt", održanom u nedelju uveče u Srpskom narodnom pozorištu.

ТВОЈ ОСМЕХ“, НАЈБОЉА КОМПОЗИЦИЈА : У СНП-у одржан 33. фестивал нове русинске песме „Ружин врт“

rtv

Tako je odlučio stručni žiri, koji je od 15 kompozicija u konkurenciji, drugu nagradu dodelio pesmi „Novi dan“, takođe Agnete Timko Mudri, u izvođenju Darine Mihnjak. Trećeplasirana kompozicija, „Ja ću izabrati ljubav“, Tatjane Kolesar Gvojić, koju je izvela Tanita Hodak, najbolja je po glasovima publike a ponela je i nagrade za najbolji aranžman, za koji je zaslužan Ervin Malina, i za najbolji tekst, koji potpisuje Miroslava Daždiu.

Na festivalu je u takmičarskom delu predstavljeno 15 novih kompozicija, u pratnji 40 muzičara, Velikog narodnog i Velikog tamburaškog orkestra RTV Vojvodina, i tako je obogaćena kulturna riznica rusinskog naroda, koja sada broji oko 500 pesama. Nagrade je uručio Jožef Klem, vršilac dužnosti generalnog direktora RTV Vojvodina.

- Ako se upitamo koja je to snaga koja nas već 33. put dovodi na ovaj divan festival nove rusinske pesme, shvatićemo da je to, ništa drugo, nego ljubav. Ljubav prema tradiciji, ljubav prema jeziku koji je najdragocenije nasledstvo od predaka i ujedno najvredniji poklon našim potomcima- rekao je Klem.

U revijalnom delu festivalske večeri, publika se podsetila dosadašnjih hitova „Ružinog vrta“.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!