MESEC HERCEGOVINE U MATICI SRPSKOJ: Manifestacija u najstarijoj instituciji kulture u Novom Sadu

J. S.

06. 03. 2023. u 11:25

MATICA srpska u Novom Sadu i Udruženje Srba Hercegovaca i prijatelja u Srbiji upriličili su manifestaciju „Mesec Hercegovine u Matici srpskoj“koja večeras u 18 sati u Matičinoj Svečanoj slai započinje predstavljanjem Muzeja Hercegovine.

МЕСЕЦ ХЕРЦЕГОВИНЕ У МАТИЦИ СРПСКОЈ: Манифестација у најстаријој институцији културе у Новом Саду

N.Karlić

Pozdravne reči uputiće dr Milan Micić, Matičin generalni skeretar i Božidar Milović, predsednik Udruženja Srba iz Hercegovine, a delatnost Muzeja predstaviće : msr Ivana Grujić, arheolog, direktor Muzeja Hercegovine i Simo Radić, istoričar i kustos.

Manifestacija će biti nastavljena 22. marta (18 sati )kada će u Matice biti predstavljena knjiga „Srpsko nacionalno pitanje u BiH,istorijski procesi, ličnosti i ideje“ autora Alekse i Radomira Vučkovića. O knjizi će govoriti Drago Popović, dr Milan Micić i autor.

Manifestacija će biti završena 31. marta (18 sati) kada će u Svečanoj matičinoj sali biti predstavljen književni časopis „ Nova Zora“ o kojem će govoriti : prof. dr Dragan Stanić, predsednik Matice srpske, prof. dr Jovan Delić, dopisni član SANU, prof. dr Miloš Kovačević, Zoran Radisavljević i Gabriela Bratić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PALA ODLUKA! Evo koga je Novak Đoković odabrao za trenera, masters u Rimu sve otkrio (VIDEO)