ATLETSKI SPEKTAKL SA 700 UČESNIKA: U Novom Sadu prvenstvo Srbije u krosu

S. B.

20. 10. 2022. u 12:22

NA Pojedinačnom i ekipnom prvenstvu Srbije u krosu, koje će u organizaciji AK Borac sa Klise i pod pokroviteljstvom Srpskog atletskog saveza biti održano u Novom Sadu, u subotu, 22. oktobra, učestvovaće više od 700 takmičara iz 33 naša kluba.

АТЛЕТСКИ СПЕКТАКЛ СА 700 УЧЕСНИКА: У Новом Саду првенство Србије у кросу

S.B.

Po rečima Mihaila Dudaša, sportskog direktora SAS-a, Novosađani su tri puta bili domaćini šampionata u krosu, a ovogodišnju smotru organizuju prvi put posle dve decenije.

- Na državnom prvenstvu očekujemo 320 seniora i seniorki, a dame će predvoditi Olivera Jevtić - kaže Dudaš. - Zanimljivo će biti i da vidimo budućnost naše atletike na delu, jer učestvuje i muška i ženska juniorska reprezentacija Srbije i uveren sam da ćemo biti ponosni na rezultate koje će da ostvare.

Na stadionu „Borac“ na Sentandrejskom putu u Novom Sadu, kako potvrđuje Goran Čegar, koordinator saveza, nastupiće i 330 učenika u školskom takmičenju, a u trkama će se odmeriti i polaznici atletskih škola.

- Takmičenje će biti održano u 12 kategorija, a recimo samo da u konkurenciji mlađih pionirki i pionira nastupa 106 devojčica i dečaka. Organizacija manifestacije je poverena AK Borac, koji ove godine obeležava deceniju od osnivanja, kao najmlađi atletski klub u Srbiji. Namera je da damo šansu mladim klubovima, a takmičenje je i svojevrsna promocija Novog Sada koji će, po svemu sudeći, biti i domaćin Prvenstva Balkana u krosu - kaže Čegar.

Danijela Špirić, predsednica AK Borac, koji je prošlogodišnji ekipni vicešampion Srbije po plasmanu u svim kategorijama, ističe da se značaj manifestacije  ogleda u činjenici da će mladi sportisti, kao i ljubitelji atletike, imati priliku da na delu vide najbolje takmičare srpske kraljice sportova.

- Za razvoj našeg kluba, popularizaciju sporta i kraljice atletike, državno prvenstvo u krosu je veoma značajan atletski događaj. Ponosni smo što smo domaćini i dali smo sve od sebe da organizujemo takmičenje na najvišem nivou. Kao motivaciju deci i roditeljima u cilju razvoja sporta, čitav događaj ćemo ulepšati i promotivnim trkama mališana. Sva deca će biti nagrađena medaljama za učešće i prigodnim paketima - kaže Špirićeva.

Uvodne trke startuju u 10 časova, ceremonija svečanog otvaranja je u 10.30, a start takmičenja označiće trka mlađih pionirki u 10.45 časova. Posle svake od 12 trka uslediće proglašenje pobednika, a očekuje se da će takmičenje biti završeno oko 16 časova, proglašenjem ekipnog pobednika Srbije u krosu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POKLON VIKTORA ORBANA BRATU VUČIĆU: U Srbiju stigla moćna borbena vozila! (FOTO)