"STOP" NASILJU: Reakcije posle napada demonstranata na sedište Naprednjaka

Z. GRUMIĆ

30. 07. 2022. u 09:10

PROSTORIJE Gradskog odbora Srpske napredne stranke u Novom Sadu, na Bulevaru oslobođenja, već tokom jučerašnjeg prepodneva su obnovljene, posle napada na njih tokom prethodne večeri, kada je neko od učesnika protestne šetnje bacio farbu na prozore i zidove, polupao stakla i skinuo zastavu Republike Srbije, postavljenu iznad ulaza.

СТОП НАСИЉУ: Реакције после напада демонстраната на седиште Напредњака

Foto Z. Grumić

Ponovo su, tako, na ulicama Novog Sada zabeležene ružne scene u vidu skrnavljenja državnih znamenja i uništavanja javne imovine, kada je od zgrade Policijske uprave, pa Bulevarom oslobođenja, do centra grada održan protest nekoliko stotina najrazličitijih ekoloških, političkih, NVO i drugih aktivista - ne samo Novosađana, nego i gostiju iz drugih mesta Srbije - nezadovoljnih nedavno usvojenim Generalnim urbanističkim planom grada do 2030. Zatražili su i da budu procesuirani oni koji su, kako su istakli govornici na skupu, počinili nasilje nad učesnicima protesta održanog 21. jula - bez stava o pokušaju nasilnog upada grupe demonstranata u Skupštinu i napada pojedinaca na njeno obezbeđenje, pa i policijski kordon.

Ovoga puta, na meti su bile prostorije vladajuće stranke...

- Užasnut sam primitivizmom i iživljavanjem grupice ne samo zgubidana, već lažova i nasilnika koji su navodne mirne proteste u Novom Sadu pretvorili u huliganski pohod tokom kojeg skidaju zastave naše države, polivaju farbom prostorije Srpske napredne stranke i pokušavaju da ih demoliraju - naveo je gradonačelnik Miloš Vučević, naglasivši da "nasilje i divljaštvo hitno moraju biti sankcionisani".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

(SNIMCI SA LICA MESTA) Avion PROMAŠIO pistu, pravo u jezero - zatvoren aerodrom