VELIKE ŠTETE U KRUŠEVCU POSLE NEVREMENA: Oštećeni putevi, izlile se kanalizacije, proradile bujične vode (FOTO)

S. BABOVIĆ

06. 07. 2022. u 11:50

PUTNA infrastruktura oštećena je juče u olujnom nevremenu u okolini Kruševca i to u naseljenim mestima Parunovac, Kapidžija, Dobromir, prvi su izveštaji Štaba za vanredne situacije koji je zasedao jutros, potvrđeno je "Novostima".

ВЕЛИКЕ ШТЕТЕ У КРУШЕВЦУ ПОСЛЕ НЕВРЕМЕНА: Оштећени путеви, излиле се канализације, прорадиле бујичне воде (ФОТО)

Foto: Twitter

Bujične vode su u Parunovcu pristigle sa podesa Rosulje, a nastala šteta se ogleda u ugroženoj infrastrukturi i poplavljenim objektima privatnih lica u Ulici Petra Jokića.

U ovoj ulici došlo je do oštećenja banike i potkopan je kolovozni zastor, dok su naplavine utvrđene duž cele Ulice Dimitrija Tucovića, gde su ispunjeni putni jarkovi u dužini od 300 metara. JKP "Kruševac" je sa dve mašine skipa vršio iskop i produbljivanje bezimenog potoka u Ul. Petra Jokića i iz kanala duž Ul. Dimitrija Tucovića i uz angažovanje dva kamiona otklonjen je nastali nanos. I ekipe JKP "Vodovod" čistile su propuste, dok je vatrogasna brigada crpela vodu.

- Postupajući po prijavi nastale štete u naseljenom mestu Dobromir, zaposleni Odeljenja za poslove odbrane i vanredne situacije su neposrednim uvidom utvrdili nemogućnost korišćenja infrastrukture - dela nekategorisanog puta u dužini od 80 m, s obzirom na to da su bujične vode sprale tamponski sloj zemljanog kolovoza, čime su žitelji, mahom najugroženije kategorije stanovništva: stara i ugrožena lica i deca iz sedam domaćinstava - navodi se u izveštaju Odeljenja za vanredne situacije.

- JKP "Kruševac" je od ponoći do 2 časa dopremilo krupan pesak - šljunak i izvršeno je nasipanje i valjanje kolovoza, čime je navedeni deo nekategorisanog puta privremeno osposobljen za upotrebu i omogućen je nesmetani pristup domaćinstvima.

Izlaskom na lice mesta u naseljenom mestu Kapidžija, potes Preštip, utvrđena je šteta veće vrednosti u više domaćinstava, nastala usled izlivanja kanalizacione mreže i velike količine atmosferskih voda dospele iz pravca naseljenog mesta Tekije. Očekuje se da JKP Vodovod sanira kanalizacionu mrežu.

Meštani Jasike javljaju da su zabeležili štetu od gradonosnih padavina (na slici). Kako su "Novosti" objavile, 200 protivgradnih raketa ispaljeno je juče iz radarskog centra. Olujno nevreme praćeno gradom pogodilo je juče oko 17 sati teritoriju Kruševca. Najviše kiše palo je u naseljenom mestu Srnje - za četiri sata 31 litar po metru kvadratnom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NELE I OKI PORUČUJU „STRUJU ŠTEDI“: Evo u čemu je ključ za osvajanje fiće