GRADONAČELNIK VUČEVIĆ URUČIO AUTO-SEDIŠTA MAJCI TROJKI: Roditeljstvo je najteža ali i najlepša misija u životu

Novosti online

08. 06. 2022. u 12:45

GRADONAČELNIK Novog Sada Miloš Vučević, u prisustvu medija uručio je dečja auto-sedišta majci trojki, Stojanki Popović iz Novog Sada, koja ima tri dečaka Strahinju, Vuka i Ognjena.

ГРАДОНАЧЕЛНИК ВУЧЕВИЋ УРУЧИО АУТО-СЕДИШТА МАЈЦИ ТРОЈКИ: Родитељство је најтежа али и најлепша мисија у животу

Foto: Printskrin Instagram/milosvucevic_gradonacelink

On je čestitao porodici Popović i poželeo zdravo i bezbrižno detinjstvo njihovoj deci. Kako je rekao, Popovići su svetao primer hrabrih mladih ljudi kojima roditeljstvo nije prepreka da se ostvare i na drugim poljima u životu.

Foto: Printskrin Instagram/milosvucevic_gradonacelink

Besplatan boravak u vrtićima za preko 3000 dece

– Ove godine podelili smo 200 auto-sedišta za decu i još 100 ćemo obezbediti kao vid podrške Grada porodicama, a posebno višečlanim. Postoji lepeza mera koje sprovodimo u populacionoj politici.

Grad Novi Sad omogućio je da borvak u vrtićima PU ”Radosno detinjstvo” bude besplatan za svu decu, subvencionišemo boravak u privatnim vrtićima za preko 3000 dece, besplatni su udžbenici za đake prvake, kao i za decu iz porodica sa troje i više dece, takođe užina i prevoz. Smanjili smo cenu đačke i studentske pokazne karte za javni prevoz. Na konkursu za dodelu stanova posebno favorizujemo višečlane porodice, rekao je Vučević.

On je pohvalio Stojanku i njenog supruga, koji su zaposleni u privatnim kompanijama, i žive kao podstanari, za to što hrabro i nesebično idu kroz život.

– Ne radi se o materijalnoj vrednosti poklona koji smo danas uručili, već želimo da pošaljemo jasnu poruku da ne treba živeti egocentrično, jer je roditeljstvo najteža, ali i najlepša i najvažnija misija u životu čoveka. Divim se porodicama sa više dece. Sigurno im nije lako, mnogo je to neprospavanih noći, ali posle, kuća vam nije prazna i imate sa kim da budete za praznike, imate za koga da živite i radite, poručio je Vučević.

Stojanka Popović zahvalila se gradonačelniku na prijemu i podršci Grada Novog Sada koja će njenoj porodici, kako je rekla, biti od velike pomoći.

(NSUŽIVO)

BONUS VIDEO:

Svečano otovren Sentrandrejski park u Novom Sadu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati