“NOĆ MUZEJA“ U PARAĆINU: Sadržaji za odrasle i decu u muzeju, biblioteci i kulturnom centru (foto)

Зорана Рашић
Zorana Rašić

15. 05. 2022. u 15:25

GOSTUJUĆA izložba crteža i grafika „Kako pamtimo vladare“ Narodnog muzeja u Beogradu otvorila je sinoć „Noć muzeja“ u paraćinskom Zavičajnom muzeju, a u ovoj ustanovi tokom naredne sedmice Paraćinci mogu da pogledaju čak pet izložbi „od podruma do tavana“ i na platou ispred Biblioteke „Dr Vićentije Rakić“.

“НОЋ МУЗЕЈА“ У ПАРАЋИНУ: Садржаји за одрасле и децу у музеју, библиотеци и културном центру (фото)

Foto: Opština Paraćin

Postavka govori o članovima dinastije Obrenović i nalaziće se na spratu Zavičajnog muzeja do 20. maja, dok u suturenu zainteresovani mogu da pogledaju atraktivnu izložbu „Braća Musić“ Narodnog muzeja Kruševac,  u prizemlju stalnu postavku,  a u tavanskom delu izložbu „Privreda Paraćina – od mlina do industrije“.

Tokom „Noći muzeja“ pripremljene su i dve zanimljive radionice za decu – etnološka, pod nazivom „Prepletaji, gde su mališani mogli da savladaju tehniku tkanja na malim razbojima, te keramičarska radionica, gde su pod budnim okom diplomiranog keramičara mogli da vajaju predmete od gline.

Foto: Opština Paraćin

Radionica tkanja za decu

Biblioteka „Dr Vićentije Rakić“ za „Noć muzeja“ pripremila je premociju fototipskog izdanja knjige „Katastrofa Paraćina prilikom njegovog oslobađanja“ Koste Hadži Vidojkovića, a u holu izložbu crteža osmogodišnje učenice drugog razreda, Vasilije Šćepanović.

Kulturni centar sa Foto-kino klubom „Paraćin“ organizovao je izložbu profesora fotografije Branimira Karanovića pod nazivom „Tumač fotografija“, koja donosi novi pogled na fotorgafski medij.

Svi ovi sadržaji posetiocima će biti dostupni i tokom naredne sedmice.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna