"NOĆ MUZEJA" U SUBOTICI: Izložbe i koncerti na 20 lokacija

J. L.

14. 05. 2022. u 18:57

POSLE dve godine pauze, manifestacija "Noć muzeja", 18.po redu, održana je na više od 20 lokacija u Subotici.

НОЋ МУЗЕЈА У СУБОТИЦИ: Изложбе и концерти на 20 локација

Foto: J. L.

Iste večeri počela i manifestacija "Muzeji za deset" koja će trajati sedam dana, a u okviru koje će biti upriličeni brojni kulturni programi u Gradskom muzeju i Savremenoj galeriji.

Vrata Gradskog muzeja posetiocima su bila otvorena od 18 časova.

- Sugrađani imaju priliku da pogledaju stalnu postavku prirodnjačkog odeljenja, izložbu "Galerija mađarske likovne umetnosti u Vojvodini od 1830. do 1930. godine", kao i izložbu "Istoricizam u Bačkoj". Takođe, pripremili smo i mini izložbu "Staklo u fokusu" na kojoj će biti izloženi predmeti od stakla iz arheološke i umetničke zbirke.

Posetioci će biti u prilici da pogledaju gostujuću izložbu Muzeja nauke i tehnike iz Beograda pod nazivom "Nije zlato sve što sija" - najavljuje Aniko Mihajlović, direktorka Gradskog muzeja.

Svoja vrata otvorila je i Sinagoga, gde su posetioci imali priliku da se upoznaju sa jedinstvenim secesijskim biserom. U SKC "Sveti Sava" postavljena je izložba "U magičnom svetu snova" čiji je autor Dobri Stojanović". U Savremenoj galeriji postavljena je izložba Jelene Srdanović" Prostor matrice "

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!