NOVA RADNA MESTA I TURISTIČKI POTENCIJAL: Premijerka Ana Brnabić i ministarka Tatjana Matić posetile danas Kuršumlijsku Banju (FOTO)

D.Zečević

20. 04. 2022. u 18:58

"RADUJEM se pre svega što će samo u ovom hotelu već u septembru biti otvoreno 120 novih radnih mesta", istakla je Brnabićeva.

НОВА РАДНА МЕСТА И ТУРИСТИЧКИ ПОТЕНЦИЈАЛ: Премијерка Ана Брнабић и министарка Татјана Матић посетиле данас Куршумлијску Бању (ФОТО)

D.Zečević

- Takođe, na inicijativu predsednika Aleksandra Vučića otvorićemo drugu fazu naše namenske prizvodnje ovde u Kuršumliji gde ćemo tokom leta otvoriti još novih osamdeset radnih mesta i sa strateški važnom saobraćajnicom auto-putem mira, Niš-Merdare - Priština verujem da ćemo na ovom području zaista imati bolju budućnost.

Ovo je između ostalog istakla premijerka Srbije Ana Brnabić, danas, tokom obilaska hotela Žubor u Kuršumlijskoj banji koju je posetila i ministarka turizma, trgovine i telekomunikacija Tatjana Matić.

- Prvi put sam posetila Kuršumlijsku banju u avgustu 2018. godine i sećam se da sam bila zadivljena prirodom, ali sam istovremeno bila izuzetno tužna jer je ovaj hotel bio ruina bez vidljive persketive. Vlada Republike Srbije je tokom 2018. godine radila na tome da uspešno privatizujemo neke banje među kojima je i ova i veliko je zadovoljstvo videti da smo uspeli u tome.

Premijerka je izrazila zahvalnost preduzeću "Planinka" koje je postalo vlasnik ovog hotela čije će otvaranje uslediti septembra meseca, i kazala da time Kuršumlija postaje zaista jedna od centralnih banjskih turističkih destinacija u Srbiji.

Premijerka Brnabić i ministarka Matić prethodno su obišle radove na putu u blizini Prolom banje koji preko Radan planine povezuju ovu banju odnosno Toplički i Jablanički okrug.

- Izgranjom puta zaokružićemo jedinstven kompleks banjskih destinacija i arheoloških nalazišta odnosno kulturnih blaga ova dva okruga, a izgradnjom puta svakako ćemo lakše dovoditi ne samo turiste već i investitore - zaključila je premijerka Brnabić dok je ministarka Matić naglasila da banjski turizam u Srbiji ima izuzetnu perspektivu. Ona je napomenula da je samo prošle godine zabeleženo 700.000 poseta u banjama koje su kako je nagasila, najposećenije turističke destinacije.

- Infrasturktura je jako značajna za turizam i novim putem, kako Kuršumlijska tako i ostale banje u okruženju, Prolom i Lukovska kao i Sijerinska dobiće na značaju - rekla je ministarka Matić.

I predsednik opštine Kuršumlija Vojimir Čarapić ističe da će otvaranjem hotela u Kuršumlijskoj banji, pored Prolom i Lukovske banje biti zaokružena turistička ponuda opštine Kuršumlija koja je prošle godine i zvanično proglašena turističkim mestom .

ULAGANjE

Ističući da je oko 80 odsto radova na renoviranju hotela Žubor u Kuršumlijskoj banji završeno, generalni direktor preduzeća A.D. Planinka iz Kuršumlije Radovan Raičević ističe za "Novosti" da je na radove u hotelu Žubor uloženo 12 miliona evra.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!