POLUMARATON U NEDELJU U NOVOM SADU: Na stazi više od 1.000 trkača

Z. GRUMIĆ

24. 03. 2022. u 14:12

VIŠE od 1.000 trkača iz naše zemlje i inostranstva učestvovaće na 29. Novosadskom polumaratonu u nedelju 27. marta, najavili su danas organizatori i domaćini te manifestacije.

ПОЛУМАРАТОН У НЕДЕЉУ У НОВОМ САДУ: На стази више од 1.000 тркача

Pres služba Skupštine grada

Start je na Trgu slobode u 11 časova a pored glavne trke od 21 kilometra, učesnici će imati priliku da trče i kraće staze od 10 i pet kilometara, dok je za one mlađe, osnovce i srednjoškolce, kao i za bebe, takođe organizovan sportski program, rečeno je na konferenciji za novinare.

Predsednica Skupštine Grada Novog Sada i predsednica Organizacionog odbora Novosadskog polumaratona Jelena Marinković Radomirović izrazila je očekivanje da će proći u najboljem redu i dodala da je Organozacioni odbor učinio sve kako bi se trkači u nedelju osećali prijatno i bili fokusirani na trku.

- Naš grad ima dugu tradiciju održavanja polumartona i ono što je bitno jeste da ova trka nije samo trka u kojoj učestvuju profesionalci nego i veliki broj rekreativaca, kao i dece osnovnog i srednjoškolskog uzrasta. Pored takmičarskog dela, za grad je veoma važno što kroz održavanje polumaratona promovišemo rekreativni sport i zdrav odnos prema životu - poručila je Jelena Marinković Radomirović.

Ona je pozvala Novosađane da učestvuju u nekoj od trka, apelujući na vozače da imaju strpljenja i preusmere se na alternativne saobraćajnice dok traje trka.

Dimitrije Dolga iz Novosadskog polumaratona istakao je da se prijavilo više od hiljadu učesnika, od kojih oko 500 za polumaratonsku trku. On je dodao da učestvuje i nekoliko desetina stranaca, uglavnom iz zemalja okruženja, odnosno Hrvatske, BiH, Slovenije, Rumunije i Severne Makedonije. Dolga je objasnio da će se trke osnovaca i srednjoškolaca održati isključivo u pešačkoj zoni.

Prema rečima sekretara Crvenog krsta Novog Sada Dragana Lazića, 50 volontera te organizacije pomaže i biće raspoređeno tokom nedeljne trke. On je rekao da Crveni krst učestvuje u organozovanju maratona i polumaratona od prve trke pa sve do danas.

Trasa polumaratonske trke ide od Trga slobode Zmaj Jovinom i Dunavskom ulicom, Kejom žrtava racije, Bulevarom cara Lazara, Ulicom dr Sime Miloševića, Jirečekovom, Fruškogorskom, Bulevarom despota Stefana i Beogradskim kejom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024