PRONOSE SLAVU GRADA NA IBRU: Gradonačelnik Kraljeva primio nagrađene sugrađane Milana Matijevića i Dejana Aleksića

G. ĆIROVIĆ

23. 02. 2022. u 11:11

GRADONAČELNIK Kraljeva dr Predrag Terzić organizovao je prijem za nedavno nagrađene Kraljevčane, pisca Dejana Aleksića, prvog dobitnika nagrade „Dušan Radović“ za najbolju knjigu u oblasti književnosti za decu i mlade i Milana Matijevića, osvajača dve zlatne medalje na atletskom prvenstvu u dvorani za veterane.

ПРОНОСЕ СЛАВУ ГРАДА НА ИБРУ: Градоначелник Краљева примио награђене суграђане Милана Матијевића и Дејана Алексића

GU u Kraljevu

- Milan i Dejan svoje uspehe ostvaruju širom današnje Srbije i regiona, ali su sve vreme stanovnici svog rodnog grada – rekao je gradonačelnik Terzić. - Nadam se da će im ove nagrade biti dodatni motiv da nastave da pronose slavu svog i našeg grada i ujedno biti inspiracija budućim generacijama.

Za knjigu „Malo-malo pa slon“ Dejan Aleksić je dobio književnu nagradu „Dušan Radović“ Grada Beograda u godini kada se navršava stogodišnjica rođenja našeg velikog književnika.

- Književni život u Kraljevu ima svoju tradiciju i zadovoljstvo mi je što sam deo tog lepog reljefa. Nagrada će, sve su prilike, tek potvrditi svoj značaj u budućnosti. Mi o tom značaju možemo da govorimo isključivo u sadašnjem trenutku jer je tek ustanovljena, a ja mogu samo da ponovim da sam izuzetno počastvovan što su lepe književne prilike i slučaj učinili da budem njen prvi dobitnik – skromno naglašava Dejan Aleksić.

GU u Kraljevu

Milan Matijević i Dejan Aleksić

Predsednik ovdašnjeg Društva ekonomista, Društva za negovanje tradicija oslobodilačkih ratova Srbije „Jovo Kursula”, osnivač i prvi predsednik Zavičajnog društva Kraljevo, autor brojnih knjiga i hroničar grada na Ibru Milan Matijevć, iako osamdesetosmogodišnjak, i dalje osvaja medalje na atletskim takmičenjima za veterane.

- Na nedavnom prvenstvu u Beogradu, u kategoriji veterana osvojio sam zlato u skoku u dalj i u šezdesetmetarskoj sprint trci – kaže Matijević. - Svakodnevno vežbam i treniram. Ugrađeni stent, tri baj pasa i oba operisana kolena nisu mi prepreka. I u ovim godinama želim da pokažem mladima koliki je značaj redovnog bavljenja sportom.

GU u Kraljevu

Prijem gradonačelnika Kraljeva za nagrađene sugrađane

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili