TREĆI „SAJAM ZAVIČAJA“ U NOVOM SADU: LJubav prema korenima (FOTO/VIDEO)

S. B.

13. 02. 2022. u 16:11

U HALI„Master“ Novosadskog sajma u toku je “Sajam zavičaja – zavičaj kroz turizam, privredu i kulturu“, manifestacija koja je u svom trećem izdanju okupila više od stotinu izlagača iz Srbije, Slovenije, BiH, Hrvatske, Rumunije, Severne Makedonije, Crne Gore i Mađarske.

ТРЕЋИ „САЈАМ ЗАВИЧАЈА“ У НОВОМ САДУ: Љубав према коренима (ФОТО/ВИДЕО)

S.B.

Oni u organizaciji Pokrajinskog fonda za izbegla, raseljena lica i za saradnju sa Srbima u regionu, predstavljaju svoj rad i zavičaj i doprinose povezivanju i unapređenju saradnje institucija, organizacija i zavičajnih kao i srodnih udruženja iz Srbije i regiona u oblasti privrede, turizma i kulture.

Foto: S.Bajić

- Svi izlagači su zajedno sa fondom organizatori ove manifestacije, jer svako od njih je uneo deo svoga zavičaja – kaže Duško Ćutilo, direktor Fonda.

- Hvala im se na velikom trudu, angažovanju i ljubavi koju pokazuju prema svojim korenima ali istovremeno i prema svojim potomcima. Jer, čuvajući ono što imamo, pružamo mogućnost da i budući naraštaji nastave tamo gde smo mi stali. „Sajam zavičaja“ simbolizuje zajedništvo, sabornost i solidarnost našeg naroda i prilika je da se bolje upoznamo i unapredimo saradnju, da gradimo mostove koji će nas spajati i stvoriti neraskidive veze.

U bogatom kulturno - umetničkom programu, na centralnoj bini hale, nastupali su Srpski pravoslavni pojci, folklorski ansambli, pevačke grupe, predstavnici KUD-ova, majstori na fruli i guslama…

Na sajmu koji doprinosi očuvanju i negovanju bogate kulturne baštine srpskog naroda, promocijom tradicije, običaja i jezika, dominira pozitivna atmosfera zahvaljujući šarolikom prikazu sadržajno opremljenih štandova.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)