JOŠ 13 ZARAŽENIH: Presek epidemiološke situacija u Pirotskom okrugu

V.Ć.

12. 12. 2021. u 13:14

PREMA poslednjim podacima pirotskog ZZJZ, na području Pirotskog okruga registrovano je još 13 labroatorijski potvrđenih slučaja infekcije kovid 19.

ЈОШ 13 ЗАРАЖЕНИХ: Пресек епидемиолошке ситуација у Пиротском округу

Foto: V.Ćirić

 Sa podučja Pirota je 8 novozaraženih dok su ostali iz okolnih mesta. Od početka meseca ukupno je  270 inficiranih osoba u okrugu, u nobvembaru je bilo 1207, a oktobra 2439 obolelih građana.

Lekari koji rade epidemijska ispitivanja, procenjuju da je broj zaraženih veći pet do sedam puta, ali se mnogi oboleli među kojima su i čitave porodice ne javljaju medicinarima i ne testiraju se.

 U poslednjih 14 dana, kumulativne stope  zaražavanja u Pirotu  su u blagom padu, u Dimitrovgradu  i Babušnici  stopa novoobolelih je u blagom porastu, dok je u Beloj Palanci najveća mogućnost prenošenja rizika od zaražavanja.

U tijabarskoj Kovid ambulanti bila su 32 prva i 144 kontrolnih prgleda, dok su u dečjoj kovid ambulanti na Keju obavljena 63 prva i 79 kontrolnih pregleda. Na kovid odeljenju pirotske Opšte bolnice, trenutno se leči 27 pacijenata iz celog okruga: iz Pirota 10, iz Bele Palanke 7, sa područja Babušnice 6 i, iz Dimitrovgrada 4 pacijenta.

Juče je u celom okrugu  dato  svega 18 prvih, 46 drugih i 122 treće doze vakcine protiv korona visrusa. Epidemiolozi procenjuju da je situacija u okrugu i dalje nepovoljna.

BONUS VIDEO: NAŠI HEROJI: Intervju sa doktorkom iz kovid ambulante

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

UČESTVUJU EKIPE IZ OSAM ZEMALJA: Na Zlatiboru počeo internacionalni dečiji fudbalski turnir